Accesul in Spitalul Judetean va fi restrictionat din cauza aparitiei gripei


Intră acum și în grupul de

În urma solicitarii de restrictionare a accesului în unitatile spitalicesti din judet transmisa de catre Autoritatea de Sanatate Publica Suceava, datorita aparitiei, în ultima perioada, a 11 cazuri de gripa în judet, conducerea Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a anuntat ca intrarea în institutie prin „urgenta veche” va fi blocata. „Va fi destul de greu de restrictionat accesul deoarece avem multe intrari, dar vom pune portari, desi, si la acest capitol suntem deficitari. Facem apel la apartinatori sa fie întelegatori si sa nu insiste sa intre în spital pentru a nu contribui la extinderea cazurilor de gripa.

Persoanele din afara chiar ar trebui sa înteleaga faptul ca nu au de ce sa intre în spital. Nu este necesar sa aduca alimente pacientilor deoarece atât calitatea cât si cantitatea de mâncare oferita este satisfacatoare. Nici macar cei cu supliment nu au nevoie de mâncare în plus, pentru ca nici pe cea care o primesc nu o consuma  ci o depoziteaza în frigiderele de pe sectii” a declarat directorul interimar al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Doina Elena Ganea.  

ASP Suceava a trimis o adresa oficiala catre toate spitalele din judet cu referire la respectarea cu strictete a normelor de ordine interioara privind accesul apartinatorilor în unitatile spitalicesti, cu interzicerea acestora în sectiile cu risc, respectiv Neonatologie, Obstetrica-Ginecologie, ATI, Chirurgie, Pediatrie, Oncologie, Hemodializa si limitarea lui în celelalte sectii. ASP Suceava a mai solicitat, de asemenea, atentionarea personalului din cabinetele de medicina scolara privind efectuarea triajului epidemiologic zilnic si restrictionarea accesului copiilor bolnavi în colectivitati, precum si în vederea intensificarii activitatilor de promovare a unui comportament sanogen în rândul elevilor si al personalului din unitatile de învatamânt. 


Intră acum și în grupul de