Flutur a vorbit cu ambasadorul Belgiei despre investiții în Suceava, dar și că foarte mulți suceveni lucrează în Belgia și vor o cursă de avion Suceava-Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat luni cu ambasadorul Belgiei în România Thomas Baekelandt despre investiții în județul Suceava, dar și despre faptul că foarte mulți suceveni lucrează în Belgia și că doresc să aibă o cursă directă de avion Suceava-Bruxelles.

flutur-belgia-2

Ambasadorul Belgiei, Thomas Baekelandt și Gheorghe Flutur, au fost, luni, la Fălticeni unde au vizitat o investiție belgiană, fabrica de confecții textile militare, de echipamente de protecție și de confecții civile sportive Motexco.

Cei doi au vizitat fabrica și au discutat circa două ore cu conducerea fabricii și cu personalul, fabrica având 300 de angajați și produce echipamente pentru piața românească dar și pentru țările europene.

Președintele CJ Suceava i-a prezentat ambasadorului belgian strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport, arătând oportunitatea dezvoltării aeroportului sucevean. Totodată, el i-a spus că există o cerere mare de curse Suceava-Bruxelles în condițiile în care foarte mulți suceveni lucrează în Belgia.

El i-a mai spus că inclusiv în timpul vizitei premierului Dacian Cioloș în județul Suceava s-a subliniat că urmează să fie începută investiția în drumul expres Siret-Suceava-București, dar că se va realiza și autostrada Iași-Tg Neamț-Tg Mureș, iar municipiul Fălticeni se află la doar 30 de kilometri de această autostradă.

Președintele CJ Suceava a mai transmis prin ambasadorul belgian invitații către mediul de afaceri belgian care să investească în județul Suceava, în special în industria alimentară, în turism, în IT, cu scopul de a fi create noi locuri de muncă.

Flutur a mai spus că există o colabore bună și deschisă a administrației județului față de mediul de afaceri .(N.B.)


Intră acum și în grupul de