Fonduri guvernamentale pentru finantarea unor investitii in scoli


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat în ultima sedinta o Hotarâre privind repartizarea sumei de 157,44 milioane lei din bugetul de stat catre bugetele locale, pentru finantarea unor investitii ale unitatilor de învatamânt preuniversitar de stat. Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, un numar de 1016 scoli si gradinite din 39 de judete vor primi fonduri în suma totala de 135,698 milioane lei pentru lucrari de reabilitare, realizarea de utilitati, reparatii capitale sau construirea unor noi sedii.

Un numar de 18 grupuri scolare si scoli de arte si meserii din 10 judete vor primi fonduri pentru lucrari de reabilitare si investitii, precum si pentru lucrari de modernizare. Suma totala alocata în acest scop este de 6,74 milioane lei.

De asemenea, tot din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului se repartizeaza inspectoratelor scolare/unitatilor de învatamânt preuniversitar cu personalitate juridica, suma de 15,002 milioane lei pentru finantarea unor lucrari de reabilitare. Vor beneficia de finantare un numar de 137 unitati scolare din învatamântul preuniversitar de stat.


Intră acum și în grupul de