Intalnire de lucru la Campulung privind sprijinirea autoritatilor publice locale in cofinantarea proiectelor


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban, a declarat, joi, ca împreuna cu Patronatul Serviciilor Publice din România va organiza, saptamâna viitoare, o întâlnire de lucru privind sprijinirea autoritatilor publice locale în cofinantarea proiectelor de infrastructura pentru serviciile comunitare de utilitati publice precum si a altor obiective de dezvoltare locala.

Acesta a spus ca întâlnirea este deschisa tuturor consiliilor locale din judetele Suceava, Botosani si Iasi din cadrul regiunii de dezvoltare Nord-Est, interesate sa dezvolte proiecte de dezvoltare locala, dar care nu au posibilitatea acoperirii costurilor pentru partea de cofinantare.

Astfel, Patronatul Serviciilor Publice propune solutii concrete de cofinantare a acestor proiecte cu ajutorul unor institutii financiar-bancare interesate sa-si recupereze partea de contributie prin realizarea altor obiective în parteneriat public-privat.

La aceasta întâlnire va participa Panayotis Tzanikos, care a fost 16 ani primar al municipiului Maroussi din Atena si Primar al Jocurilor Olimpice Atena 2004.

Serban a precizat ca Tzanikos reprezinta o prestigioasa institutie financiara europeana cu experienta în derularea unor proiecte pentru dezvoltare locala care poate oferi sprijin financiar autoritatilor publice locale din România.


Intră acum și în grupul de