Municipiul Suceava începe realizarea proiectului de introducere a autobuzelor electrice pentru transportul public de persoane


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava urmează să beneficieze în câteva luni de studiul necesar pentru implementarea proiectului de achiziționare de 40 de autobuze electrice pentru transportul public de persoane.

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că unul dintre proiectele blocate în contestații la licitație a fost deblocat după o jumătate de an.

El a spus că acesta este cel ce se referă la sistemul integrat de transport public prin achiziționare a 40 de autobuze electrice, iar licitația a fost câștigată de o firmă din București.

Interior autobuz electric-2

Ion Lungu a spus că firma respectivă urmează să realizeze un studiu privind introducerea autobuzelor electrice în municipiu în baza căruia se va depune solicitarea în vederea finanțării cu fonduri europene a proiectului.

Ulterior, după ce vor fi achiziționate cele 40 de autobuze electrice, se va înființa transportul public metropolitan în Zona metropolitană Suceava, pentru traseele din această zonă urmând să fie folosite actualul parc auto al TPL. (N.B.)


Intră acum și în grupul de