Dr. Mihai Ardeleanu: Noua grilă pentru plata gărzilor la Spitalul Județean Suceava va permite realizarea de „venituri frumoase”


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în ultimii ani, echipa de medici din spital a fost „întinerită”, tot mai mulţi medici tineri alegând să profeseze la Suceava.

El a precizat că au fost şi continuă să fie organizate concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de medic de diferite specialităţi.

Ardeleanu a spus că SJU Suceava a beneficiat de modernizări şi dotări cu aparatură medicală performantă şi a început să devină “atractiv” pentru medicii tineri.

El a mai spus că şi noua grilă privind plata gărzilor medicilor, care se va aplica începând cu data de 1 octombrie 2016,  va permite realizarea unor “venituri frumoase” din gărzi arătând că, spre exemplu, garda efectuată de un medic aflat în ultimii doi ani de rezidenţiat va fi plătită cu 904 lei în zilele de week-end şi cu 560 de lei în timpul săptămânii, un medic specialist ar putea primi 1200 de lei pentru garda efectuată la sfârşit de săptămână şi de 770 de lei în cursul săptămânii, iar un medic primar cu vechime de peste 20 de ani ar putea primi 1600 de lei pentru garda din week-end şi 1000 de lei pentru cea din cursul săptămânii.

Ardeleanu Mihai

Medicul sucevean a menţionat că gărzile în Unitatea de Primiri Urgenţe sunt foarte aglomerate, în special, în zilele de sâmbătă şi duminică, deoarece “medicii de familie sunt mai greu de găsit” la sfârşit de săptămână, iar pacienţii preferă să se adreseze spitalelor.

Ardeleanu a spus că la UPU Suceava sunt înregistrate în week-end aproximativ 300 de prezentări pe zi, pacienţii preferând să vină la spital, chiar dacă, uneori, timpii de aşteptare sunt mai mari şi de 7-8 ore, în funcţie de codificarea urgenţelor medicale.

El a mai spus că pacienţii aleg să vină la spital deşi în unele zone există centre de permanenţă în care asistenţa medicală este asigurată de medici de familie, pentru că la spital beneficiază de analize medicale şi investigaţii gratuite, având posibilitatea să fie consultaţi de medici de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava a precizat că la unitatea suceveană sunt organizate 23 de linii de gardă. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de