Europarlamentarii romanii invitati la sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului la ratificarea Tratatului de reforma al Uniunii Europene de la Lisabona


Intră acum și în grupul de

La sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului la ratificarea Tratatului de reforma al Uniunii Europene de la Lisabona, au fost solicitati sa participe si europarlamentarii români, dupa cum a mentionat eurodeputatul socialist de Suceava, Catalin Nechifor. Acest lucru a fost confirmat  de Catalin Nechifor, care a declarat ca a primit o invitatie din partea Parlamentului României sa participe la aceasta sedinta în care va fi ratificat Tratatul de la Lisabona.

În opinia acestuia, prezenta europarlamentarilor va putea constitui un imbold ca toti colegii parlamentari români sa voteze pentru ratificarea acestui Tratat.

Comisiile juridice ale Camerei si Senatului au adoptat, marti, raport favorabil la propunerea legislativa de ratificare a Tratatului de refoma a UE, semnat de sefii de state membre ale Uniunii, la Lisabona.

Membrii celor doua Comisii juridice ale Parlamentului au votat, marti, în unanimitate, pentru raportul favorabil asupra propunerii legislative de ratificare a Tratatului de reforma a Uniunii Europene, semnat la Lisabona.

Reprezentantul Guvernului, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a spus ca Tratatul de reforma a UE prevede consacrarea expresa a personalitatii juridice a Uniunii si stabileste o diviziune clara între Uniune si statele componente.

Tratatul de reforma a UE urmeaza sa fie ratificat de Parlament luni, într-o sedinta comuna a celor doua Camere.


Intră acum și în grupul de