PSD considera ca reparatia drumului Scheia este politizata


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, doreste sa se întâlneasca cu primarii municipiului Suceava si al comunei Scheia, limitrofa Sucevei, pentru a stabili modalitatile de reparare a drumului ce leaga E 85 de E 576 care este impracticabil si poate produce avarierea autovehiculelor.

Gavril Mîrza a spus într-o conferinta de presa ca s-a ajuns sa fie politizat si acest drum dupa ce primarii din Suceava si Scheia au acuzat conducerea CJ Suceava ca nu intervine pentru repararea acestuia.

Presedintele CJ Suceava a explicat ca aceasta ruta ocolitoare a Sucevei, care face legatura între drumurile europene E 85 si E 576 este administrat de Primariile Suceava si Scheia. Acesta a spus ca o portiune a drumului a fost administrata de CJ Suceava, dar ca aceasta a fost predata în administrare CL Suceava care a efectuat lucrari de aductiune de apa pe acest traseu, si ca va fi preluat de CJ Suceava dupa ce va fi adus la starea initiala.

„Invit primarii din Suceava si Scheia la o întâlnire sa clarificam lucrurile”, a spus Gavril Mîrza.

Acesta a aratat ca starea jalnica a acestui drum, care este tranzitat în special de camioane de mare tonaj, nu trebuie sa fie folosita pentru atragerea de capital politic. „Si-au facut o pasiune din acest drum. Când s-a ajuns la o situatie rusinoasa, e vinovat Consiliul Judetean, iar ei nu au nici o vina”, a spus Gavril Mîrza.

Drumul ocolitor al municipiului Suceava ce face legatura între E 85 si E 576 are aproximativ trei kilometri, din care, cea mai mare parte, se afla în administrarea Consiliului Local al comunei Scheia, localitate limitrofa Sucevei.

În ultima perioada, din cauza gropilor si denivelarilor de pe acest drum s-au produs mai multe incidente în care au fost implicate autocamioane de mare tonaj. 


Intră acum și în grupul de