Aproape 1.600 de pachete de țigări de contrabandă ascunse în tavanul şi pereţii laterali ai unui microbuz, depistate în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră și vameșii suceveni au descoperit și confiscat aproape 1.600 de pachete de țigări de proveniență ucraineană, ascunse în tavanul şi pereţii laterali ai unui microbuz ce trecea prin Vama Siret.

tigari-microbuz-vama-siret-2

Potrivit purtătorului de cuvânt al S.T.P.F. Suceava, comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan, în dimineața zilei de joi, în jurul orei 00.15, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, conducând un microbuz marca Mercedes Vito.

”În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în tavanul şi pereţii laterali ai microbuzului, cantitatea de 1.598 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană”,  a declarat Poroch-Serițan.

tigari-microbuz-vama-siret-1

El a precizat că țigările în valoare de aproximativ 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, microbuzul marca Mercedes Vito, în valoare de 68.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.


Intră acum și în grupul de