Jandarmii le vorbesc elevilor de prevenirea violentei


Intră acum și în grupul de

În baza protocolului de colaborare încheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, în luna ianuarie jandarmii suceveni au desfasurat la institutiile de învatamânt din judet activitati pe linia prevenirii si combaterii faptelor de natura penala sau contraventionala. Potrivit purtatorului de cuvânt al IJJ Suceava, locotenent Bogdan Cornaci  la un numar de 10 licee si scoli generale din municipiile Suceava si Falticeni, lucratorii specializati ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava au prezentat în cadrul orelor de dirigentie teme vizând prevenirea violentei stradale si consecintele consumului de alcool si droguri.  

Totodata, elevii au fost îndrumati asupra conduitei pe care trebuie sa o aiba pentru a nu fi victime ale faptelor antisociale, fiindu-le prezentate riscurile si amenintarile la care sunt expusi, precum si drepturile de care dispun.

Actiunea va continua în perioada urmatoare la toate cele 34 institutiile de învatamânt din judet în zona carora Jandarmeria Suceava asigura ordinea si siguranta publica.

În luna ianuarie, în cadrul actiunilor desfasurate în zona institutiilor de învatamânt de echipajele de ordine si siguranta publica, au fost prevenite sau combatute un numar de 10 acte de violenta împotriva minorilor si au fost sanctionate contraventional un numar de 79 persoane, în special pentru consum de bauturi alcoolice, patrundere fara drept în scoli sau adresare de cuvinte jignitoare.

În vederea asigurarii unui climat de liniste în zona institutiilor de învatamânt, jandarmii suceveni sfatuiesc elevii sa solicite sprijinul lucratorilor institutiei noastre ori de câte ori observa încalcarea normelor legale. În acest sens, pot apela si numarul de telefon al Jandarmeriei Române – 956 sau numarul unic de urgente – 112.


Intră acum și în grupul de