Adolescent de 15 ani, prins în timp ce sustrăgea bunuri din autoutilitara unui fălticenean

Un adolescent în vârstă de 15 ani din comuna suceveană Râșca s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în timp ce sustrăgea bunuri din autoutilitara unui bărbat din municipiul Fălticeni.

furt masina

Potrivit Poliției Județene, propietarul autovehiculului, a sesizat joi noapte, prin 112, Poliția municipiului Fălticeni, despre faptul că, în cursul serii, a surprins un tânăr care sustrăgea bunuri din autoutilitara proprietate.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de joi, în jurul orei 20.00,  victima a parcat autoutilitara în apropierea blocului unde locuiește, iar în jurul orei 22.30, a fost anunțat de o cunoștință, despre faptul că, în mașina sa se află o persoană.

”Autorul a fost identificat de polițiști ca fiind un minor de 15 ani, din comuna Râșca, care a sustras din autoutilitară un G.P.S. cu încărcătorul aferent, o pereche de ochelari și o pereche de mănuși pentru lucru, valoarea prejudiciului fiind de circa 300 lei. Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite părții vătămate”, arată sursa citată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să dispună măsuri preventive minime pentru a nu cădea victime ale hoţilor care profită de orice neglijenţă şi superficialitate în asigurarea bunurilor.