Tenis : Ilie Nastase a palmuit un arbitru la Fed Cup

Potrivit cotidianului Blick, Ilie Nastase a lovit un arbitru de linie fiind nemultumit de o decizie a acestuia. Incidentul, care se pare ca s-a produs în timpul meciului de dublu dintre România si Serbia, de la Fed Cup, decisiv pentru stabilirea echipei calificate în play-off, a fost relatat într-un articol intitulat „Tenis brutal – Ilie Nastase palmuieste un arbitru de linie”.

Autorul articolului sustine ca presedintele Federatiei Române de Tenis, Ilie Nastase, l-ar fi agresat pe arbitru, fapt dezmintit de oficialul român. „Ilie Nastase nu s-a putut resemna când jocul perechii române, care începuse foarte bine, a alunecat pe o panta descendenta. Nastase a navalit pe teren si l-a palmuit pe unul dintre arbitrii de linie, considerat vinovat. În cele din urmã, românul a fost scos de pe teren de trei oameni de ordine. Apoi Nastase a aparut din nou în tribunã, ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, scrie Blick.

Presedintele Federatiei Române de Tenis recunoaste altercatia cu arbitrul de linie, dar sustine ca nu l-a atins. „Au fost niste probleme la meciul de dublu. Fetele noastre au contestat un serviciu, iar atunci eu m-am dus la arbitru si i-am spus sa nu le fure, ca sunt niste copile si le afecteaza. Ei au chemat bodyguarzii sa ma scoata de pe teren. Nu l-am atins pe arbitru, ca daca o faceam, l-as fi batut, asa ca mai bine ca m-au luat de acolo”, a declarat Ilie Nastase.

Echipa nationala de tenis feminin a României a ramas în al treilea esalon al Fed Cup, dupa ce a ratat accederea în play-off-ul pentru barajul Grupei Mondiale în urma înfrângerii suferite vineri, cu scorul general de 2-1, în întâlnirea cu reprezentativa Serbiei.