ISU Suceava urmează să primească noi echipamente de intervenție, inclusiv pentru situații de căutare și salvare


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava urmează să primească în acest an noi echipamente de intervenție, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

pompieri-isu-burlui-arafat-drapel-barca-194

Arafat a spus după ceremonia înmânării drapelului de luptă ISU Suceava și după ce a asistat la defilarea cu trupe și mecanizate, că foarte multă din dotare este nouă.

„Au defilat echipamente primite anul trecut. Anul acesta IGSU a semnat deja pentru 25 de milioane de euro și urmează să semneze încă 35 de milioane de euro numai pentru dotare. Anul trecut și începutul anului acesta ne-am concentrat pe partea de inundații și comunicații, începând cu anul acesta și anul viitor va fi pentru căutare și salvare urbană care include intervenții la cutremure și alte situații de căutare și salvare”, a spus Arafat.

El a arătat că toate contractele de dotare se vor resimți și în județul Suceava.

„Toate acest dotări se vor resimți. Suceava mai primește un autocamion, mașină de pompieri și alte echipamente de intervenție, echipamente de protecție care provin din bugetul ministerului deja sunt contractate pentru înlocuirea echipamentelor învechite. Există o preocupare la nivelul ministerului și IGSU în sensul dotării din fonduri europene și de la bugetul de stat”, a spus Arafat.pompieri-isu-burlui-arafat-drapel-barca-2


Intră acum și în grupul de