Bucovina, partener strategic la Târgul de agroturism „Agri Travel & Slow Travel”, care va avea loc în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, la Bergamo, Milano

Bucovina își va promova oferta turistică, gastronomia, meşteşugurile şi patrimoniul cultural artistic, în cadrul târgului de agroturism „Agri Travel & Slow Travel”, care va avea loc în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie a.c., în Italia, la Bergamo.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că tot în cadrul acestui târg, judeţul Suceava îşi va promova şi oportunităţile de investiţii în turism, agricultură şi industria alimentară, IT dar şi posibilităţile de colaborare în domeniul universitar, şi în alte domenii.

Flutur a declarat că instituţia pe care o conduce a primit o invitaţie să participe la un important târg de agroturism care va avea loc în Italia, la Bergamo, Milano.

Șeful administrației județene a subliniat faptul că invitaţia de a participat la acest târg de agroturism din Bergamo a fost făcută şi ca urmare a faptului că organizatorii au cunoscut potenţialul turistic şi economic al judeţului Suceava în urma acţiunilor şi evenimentelor organizate pe parcursul Lunii Diasporei.

„Invitaţia de a participa la acest târg vine ca o recunoaştere a judeţul Suceava pentru promovarea agroturismului, a potenţialului din agricultură, dar şi a a modului în care au fost prezentate evenimentele din Luna Diasporei”, a spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a arătat că în invitaţia trimisă de organizatorii evenimentului se precizează că Bucovina este considerată partener strategic în organizarea târgului de agroturism de la Bergamo. În acest context, Flutur a declarat că în cadrul târgului va fi organizată şi o seară bucovineană, în care publicul va putea să cunoască tradiţiile, obiceiurile şi gastronomia din judeţul Suceava.

Flutur la Hora Bucovinei (58)

Totodată, Potrivit lui Flutur, ca urmare a implicării diasporei sucevene din Italia, în special din regiunea Lombardia, delegaţia judeţului Suceava va putea avea întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei locale şi regionale, cu sucevenii de acolo, în vederea promovării unor destinaţii şi pachete turistice, precum şi pentru dezvoltarea unor investiţii ale italienilor în judeţul Suceava.

”De asemenea, în cadrul întâlnirilor vor avea loc discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri dar şi cu organizaţii care militează pentru schimburi de experienţă între cele două ţări”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

El a amintit că încă de la inaugurarea curselor aeriene Suceava – Milano a anunţat intenţia de a promova oferta judeţului Suceava în această zonă a Italiei.

Gheorghe Flutur a precizat că directorul târgului de agroturism din Bergamo, adjunctul acestuia, jurnalişti şi tour operatori italieni vor participa la ediţia de anul acesta la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” din Suceava.

Șeful administrației județene a mai menționat  că potrivit organizatorilor, la acest târg, unde Bucovina va beneficia de un stand propriu, se estimează că vor fi circa 120.000 de participanţi, 220 de expozanţi suprafaţa expoziţională fiind de 16.000 de metri pătraţi. (Alin Dima)