Alcoolul „vinovat” de producerea a 5 accidente rutiere grave soldate cu 5 persoane decedate si 6 persoane ranite grav


Intră acum și în grupul de

IPJ Suceava atentioneaza soferii sa fie prudenti atunci când sunt la volan, întrucât de la începutul lunii februarie, pe raza judetului Suceava s-au produs 5 accidente rutiere grave soldate cu 5 persoane decedate si 6 persoane ranite grav. Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Serviciul Politiei Rutiere Suceava face conducatorilor auto o serie de recomandari si le reaminteste care sunt sanctiunile de care sunt pasibili în cazul în care conduc sub influenta alcoolului.

Astfel, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie infractiune (îmbibatie alcoolica în sânge pâna la 0,8 grame alcool în sânge ) conform legii, se sanctioneaza cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 zile.

-Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, cu o îmbibatie mai mare de 0,8 grame alcool în sânge, constituie infractiune ce se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani .

-Depasirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise se sanctioneaza cu 2 sau 3 puncte amenda.

-Depasirea cu 21 – 30 km /h a vitezei maxime admise se sanctioneaza cu 4 sau 5 puncte – amenda .

Depasirea cu 41 – 50 km/h a vitezei legale se sanctioneaza cu 6 – 8 puncte amenda

-Depasirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus se sanctioneaza de la 9 la 20 puncte amenda si retinerea permisului în vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 zile.

Nerespectarea regulilor privind depasirea vehiculelor si acordarea prioritatii vehiculelor se sanctioneaza cu 4-5 puncte amenda si retinerea permisului de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce pe o perioada de 30 – 60 zile

Consumul de alcool nu îi afecteaza din pacate doar pe cei care consuma ci le afecteaza si familiile, relatiile sociale, prietenii, etc.

Politistii suceveni mai mentioneaza ca este absolut necesar sa conduceti preventiv pentru ca : „Acasa va asteapta cei dragi !”

„Consumul de bauturi alcoolice constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influentând în mare masura producerea accidentelor. De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice comit frecvente încalcari ale normelor de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza în depasiri neregulamentare sau executa în mod periculos virajele. Trebuie sa mentionam ca ingerarea de alcool reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vederii si auzului soferilor” , mai precizeaza politistii suceveni. 


Intră acum și în grupul de