Sase primarii amendate de Garda de Mediu


Intră acum și în grupul de

Un numar de sase primarii sucevene au fost amendate, saptamâna trecuta, de comisari suceveni de mediu, în urma unui control privind salubrizarea localitatilor urbane si rurale din judet. Seful Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a declarat ca primariile amendate cu 15.000 lei (150 milioane de lei vechi) sunt cele din Moara, Scheia, Ilisesti si Granicesti, pentru neasigurarea colectarii selective a deseurilor de pe raza localitatii. O amenda de

1000lei ( milioane de lei vechi) a primit Primaria din Bogdanesti pentru ca nu avea organizat serviciul de salubritate, iar cea din Dragoiesti a fost sanctionata cu 500 de lei pentru ca nu a organizat actiuni de salubrizare a comunei.  

Campania de controale privind salubrizarea localitatilor din judet continua, seful Garzii de Mediu Suceava spunând ca se are în vedere verificarea desfiintarii depozitelor de material lemnos sau agregate minerale din zona cursurilor de apa si a drumurilor principale. Un alt scop al  acestor controale este si existenta programului etapizat pentru extinderea si  mentinerea suprafetelor de spatii verzi pe locuitor.

Potrivit lui Constantin Harasim, planurile trebuiau realizate pâna la mijlocul lunii ianuarie iar, autoritatile administratiei publice au obligatia de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spatiu verde de minimum 20 mp / locuitor pâna în decembrie 2010 si de minim 26 mp/locuitor pâna-n decembrie 2013. 


Intră acum și în grupul de