Schema de personal a Tribunalului Suceava, sub necesar


Intră acum și în grupul de

Cu toate ca anul trecut Tribunalului Suceava s-a confruntat cu lipsa de personal, rezultatele obtinute au fost demne de mentionat. Presedintele Tribunalului, Doru Ion Bunduc, a declarat într-o conferinta de presa în care a fost prezentat raportul de bilant al institutiei pe anul trecut, ca în pofida lipsei de personal si a modificarilor legislative din anul 2007 s-au obtinut aproximativ aceleasi rezultate ca cele din 2006 si mai bune ca în anul anterior, dar numai datorita efortului suplimentar depus de catre colectivul instantei. ”

În ceea ce priveste personalul, presedintele acestuia, Doru Ion Bunduc a declarat ca institutia are 26 de angajati din 35 cât ar fi necesari, iar cu situatia cea mai grava se confrunta Vatra Dornei, unde sunt numai 3 din necesarul de 6 judecatori. Acesta a explicat ca în aceasta situatie s-a ajuns dupa ce doi judecatori au fost delegati la Judecatoria Falticeni, unul va fi promovat la Curtea de Apel iar un altul este notar public de la 1 februarie.

În opinia presedintelui Tribunalului Suceava singura solutie este completarea schemei de personal prin organizarea unor examene de promovare de catre Consiliul Superior al Magistraturii sau delegarea, detasarea ori transferul unor judecatori de la alte instante.


Intră acum și în grupul de