Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient va participa la evenimentele dedicate împlinirii a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna


Intră acum și în grupul de

Părintele Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și al Întregului Orient, care se va afla în perioada 23 septembrie – 1 octombrie, într-o vizită oficială în România, va participa la sfârșitul săptămânii la evenimentele dedicate împlinirii a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna.

Potrivit site-ului oficial al Mănăstirii Putna, pe perioada vizitei în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Preafericitul Ioan al X-lea și ierarhii și clericii sirieni vor fi însoțiți de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan și de  membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

FOTO: patriarhia.ro
FOTO: patriarhia.ro

Conform programului vizitei în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, vineri, 23 septembrie, la ora 19.30, Preafericitul Ioan și delegația Bisericii Antiohiei vor fi întâmpinați la Mănăstirea Putna, unde vor fi găzduiți pe toată perioada petrecută în Bucovina.

Sâmbătă, oaspeții vor vizita mănăstirile Putna, Sucevița, Moldovița și Voroneț.

Duminică, 25 septembrie, Preafericitul Părinte Ioan al X- lea și ierarhii antiohieni și români prezenți, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, vor sluji Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna. La Sfânta Liturghie va sluji și Înaltpreasfințitul Mitropolit Meletie al Bucovinei și Cernăuților.

”Răspunsurile la strană vor fi date de Grupul Psaltic „Eustatie Protopsaltul” al mănăstirii. La chinonic, îi timpul împărtășirii clericilor slujitori, corul de copii Fiii Putnei va susține un concert de cântări religioase. După Sfânta Liturghie se va desfășura un program artistic conceput special pentru aniversarea Putna 550, realizat de către grupul vocal tradițional Ai lui Ștefan noi oșteni al elevilor de la Liceul „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Începând cu ora 17.00, va avea loc o sinaxă, întâlnire a Părintelui Patriarh Ioan al X-lea cu obștea Mănăstirii Putna. În perioada 2008–2013, pe durata studiilor teologice în România, în obștea Mănăstirii Putna au viețuit doi monahi din Patriarhia Antiohiei, Alexie Abboud și Meletie Shattahi, ucenici ai Părintelui Patriarh Ioan.

Între orele 19.30 și 20.30, studenții de la ASCOR și de la alte organizații studențești și tineri din zonă vor organiza o retragere cu torțe de pe Dealul Crucii, aflat lângă mănăstire. După ce vor ajunge în incinta mănăstirii, tinerii vor susține un program de cântări patriotice și religioase”, arată sursa citată.

Luni dimineața, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al Antiohiei și delegația însoțitoare vor părăsi Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

 


Intră acum și în grupul de