Rugbi. Divizia Nationala : In timp ce alte echipe au efectuat deja cantonamente CSM Bucovina Suceava si RC Grivita se gandesc la acestea


Intră acum și în grupul de

Pâna la startul sezonului de primavara al Diviziei Nationale de rugbi a mai ramas mai putin de o luna, motiv pentru care toate echipele se afla în febra pregatirilor pentru meciurile oficiale. În ceea ce priveste echipa CSM Bucovina Suceava, rugbistii lui Constantin Vlad asteapta înca banii promisi pentru a sti exact pe ce se pot baza în acest an. Aflati în zona play-out-ului, dar cu sanse mari de a evita retrogradarea, sucevenii au reluat de aproape 3 saptamâni pregatirile si în aceste zile sunt în Suceava, unde efectueaza vizita medicala. În functie de banii pe care îi vor mai primi, rugbistii suceveni vor decide daca merg sau nu într-un cantonament la Vatra Dornei, precum si la Memorialul “Sandu Gorun” de la Iasi.

La jumatatea lunii ianuarie, consilierul local Aurel Vasiliu a promis echipei de rugbi ca, pâna la finalul lunii care a trecut, CSM Bucovina Suceava îsi va primii banii promisi în decembrie. Cu toate acestea, din spusele antrenorului Constantin Vlad, în contul clubului a fost virata doar jumatate din suma, adica 20.000 de lei. Din acest motiv, posibilitatea efectuarii unui cantonament este destul de mica. “Pentru a merge la Vatra Dornei ne trebuie bani, nu ne tine nimeni gratis” spune Constantin Vlad.   

Iata situatia echipelor cu care CSM Bucovina Suceava se lupta pentru evitarea retrogradarii:       

Olimpia Bucuresti

Echipa se pregateste în Bucuresti, acolo unde va ramâne pâna înainte de reluarea campionatului. Înainte de primul meci se va merge în cantonament pentru o saptamâna la Snagov. Nu sunt transferuri, singurul care a plecat, la Timisoara, fiind Vacaru. Saptamâna viitoare Olimpia joaca un meci de pregatire cu România U20, dupa care va urma si un meci cu Dinamo.  
      
RC Bârlad

Barladenii pleaca pe 18 februarie în cantonament la Predeal, unde vor ramâne 10 zile. Ei doresc sa participe la Memorialul “Sandu Gorun” de la Iasi. Deocamdata, lotul nu s-a modificat, însa sunt sanse sa se realizeze câteva transferuri. 
   
Poli  Iasi

Iesenii au încheiat ieri cantonamentul de la Târgu Neamt.  Ei se pregatesc de organizarea Memorialului “Sandu Gorun”, între 14 si 16 februarie, unde ar putea juca RC Bârlad si  Bucovina Suceava. Lotul s-a completat cu o dubla legitimare a centrului Nistor, de la juniori.

     
RC Brasov

Brasovenii au fost cei mai harnici si deja s-au întors din cantonamentul de la Sinaia, unde au stat 10 zile. Ei se antreneaza în oras si se pregatesc de meciuri amicale cu Buzau, Cluj si România U20. Lotul s-a mai îmbogatit cu 3 nou-legitimati, 2 jucatori de treisferturi si un înaintas, iar în zilele urmatoare se va mai perfecta un transfer, tot în compartimentul înaintare.

 
 RC Grivita

Grivitenii au antrenamente pe stadionul din Parcul Copilului, însa se gândesc la un cantonament de o saptamâna la munte, daca se rezolva problema banilor pentru acesta. Înca nu s-au perfectat meciuri de pregatire si nici lotul nu a suferit vreo modificare. 

CSM Bucovina Suceava este liderul play-out-ului dupa o singura etapa si are programat primul joc oficial pe 8 martie, împotriva formatiei RC Grivita.

Clasament
 

1. CSM Bucovina Suceava 1 1 0 0 20-18 0pb    4p

2. Olimpia Bucurest  1 1 0 0 8-5 0pb 4p

3. RC Bârlad   1 1 0 0 13-12 0 pb 4p

4. Poli Agro Iasi  1 0 0 1 12-13 1pb 1p

5. RC Brasov   1 0 0 1  18-20 1pb 1p

6. RC Grivita   1 0 0 1 5-8 1pb 1p  


Intră acum și în grupul de