La Spitalul Județean Suceava se iau probe și noaptea pentru a se supraveghea și limita infecțiile asociate îngrijirilor medicale


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, miercuri, că sunt intensificate acţiunile de autocontrol prevăzute în planul de prevenire, supraveghere şi limitare a infecţiilor asociate îngrijirilor medicale, fiind prelevate probe, inclusiv noaptea, din sectoarele de activitate cu risc crescut.

UPU SMURD Arafat Nechifor Rimbu (27)

“În privinţa problemelor cu infecţiile nosocomiale, s-a început o evaluare a personalului, se fac teste de conformitate în ceea ce priveşte procedurile de dezinfecţie şi cunoaşterea legislaţiei. De asemenea, se intensifică acţiunile de autocontrol. Şi în cursul săptămânii trecute s-au făcut prelevări de probe, inclusiv noaptea, din diverse sectoare de activitate, în special, cele cu risc crescut: ATI, Maternitate, Neonatologie, Staţia de Dializă”, a spus Ardeleanu.

El a precizat că probele au fost înaintate Compartimentului de medicină preventivă din cadrul DSP Suceava şi se aşteaptă rezultatele analizelor.

“Vom intesifica în perioada următoare aceste proceduri de autocontrol şi de testare a personalului, pentru a da un semnal pozitiv personalului că suntem preocupaţi de acest lucru, dar şi populaţiei care să fie cât de cât asigurată că noi încercăm să stârpim aceste lucruri, să nu se întâmple infecţii la pacienţii noştri”, a subliniat medicul sucevean.

Ardeleanu a spus că în cazul probelor prelevate din Staţia de Dializă, din apă, suprafeţe, inclusiv de pe clanţa uşii, rezultatele au fost toate negative.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de