12 elevi premiati la Concursul national „Istorie si societate in dimensiune virtuala” sunt deja „studenti”


Intră acum și în grupul de

Un numar de 12 elevi de clasa a XII-a se pot considera deja studenti la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava dupa ce au fost premiantii la editia a V-a a Concursului national „Istorie si societate în dimensiune virtuala”, de la Suceava, a carui festivitate de premiere a avut loc joi, în Sala „Auditorium” a universitatii. Acestia s-au clasat pe primele 6 locuri la fiecare din cele doua sectiuni ale concursului, respectiv istorie si socio-umane. Trei dintre acestia sunt suceveni: Adrian Apetrei si Andrei  Diaconu, de la Colegiul National de Informatica „Spiru Haret”, si Iosef Harasemiuc, de la Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava.

La sectiunea socio-umane, premiul I a fost obtinut de Daniela Cotelea, din Iasi, care în afara de premiul ministerului a mai primit un premiu de 500 lei din partea prefectului de Suceava, Orest Onofrei  si înca 400 lei din partea universitatii sucevene. Premiul II a fost câstigat de Adrian Apetrei, Suceava, iar premiul al III – Petre Fanatiu, din Vâlcea, caruia juriul i-a apreciat ca „interesanta” lucrarea din domeniul psihologiei.  

La sectiunea istorie, locul întâi a fost adjudecat de Radu Ciobanu, din Alba, cu o lucrare de istoria artei, elev care, de asemenea, a mai primit premii de la prefectul sucevean si universitate. Pe locul II s-a situat Cozmin Stoica din Buzau, care a impresionat comisia cu o lucrare din istoria comunismului, iar pe locul  III Mihai Sucan, din Arad, elev cu o situatie speciala, care a participat în concurs de la distanta, prin video, nefiind deplasabil.

Concursul s-a desfasurat la Colegiul de Informatica „Spiru Haret” Suceava, unde au participat 65 elevi din 35 de judete din tara, ce au fost însotii de 35 profesori. Cele doua sectiuni mentionate au avut sub-sectiunile pagini web si soft educational, fiecare elev prezentând lucrarea sub forma electronica. 


Intră acum și în grupul de