PDL, „butoiul cu miere” pentru 11 primari suceveni din PNL, PSD, PC si PRM


Intră acum și în grupul de

Unsprezece primari din judetul Suceava din doua orase si noua comune de la PNL, PSD, PRM si PC sunt simpatizanti declarati ai PDL si vor candida din partea acestui partid la alegerile locale din acest an. În cadrul unei conferinte de presa, presedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a prezentat „noile achizitii” ale partidului. La capitolul primari PNL trecuti în tabara PDL sunt cei ai oraselor Brosteni, Salcea si comunelor Ostra, Stulpicani, Pârtestii de Jos, Saru Dornei, Manastirea Humorului si Ciocanesti, la capitolul primari PSD este vorba de cel din Dorna Candrenilor, de la PC este vorba de alesul comunei Dragoiesti iar de la PRM si-a anuntat „simpatia” pentru PDL primarul din comuna Râsca.

Viceprimarii PNL din Botosana si Manastirea Humorului au anuntat de asemenea, ca sustin PDL, aceiasi simpatie fiind declarata si de consilierul judetean PSD, Daniel Dragoi.

„La unison” acestia au spus ca nu intentioneaza sa demisioneze din functii sau din partidele pe care le reprezinta pentru ca altfel si-ar pierde functiile.

Primarului Sucevei, liberalul Ion Lungu, care duminica a anuntat ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat de primar dar sustinut de PDL, i s-a alaturat fratele sau Ilie Lungu, primar în orasul Salcea.

În cadrul conferintei de presa, Gheorghe Flutur a negat ca asupra noilor veniti în partid s-ar fi exercitat presiuni pentru a-i determina sa opteze pentru PDL, si a precizat ca alesii locali au aderat la proiectele PDL. Gheorghe Flutur a spus ca PDL Suceava îsi propune sa câstige majoritatea mandatelor de primar din judet. Acesta a afirmat ca PSD trebuie sa se obisnuiasca sa piarda, iar PNL plateste acum „taxa de aroganta” pentru ca s-a bazat pe „cârja” PSD.

Liberalii suceveni vor sa dea de înteles ca trecerea primarilor la PDL, nu ar fi o mare pierdere. Astfel, vicepresedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat ca primarii PNL care au anuntat ca vor candida din partea PDL, cu exceptia celui de la Saru Dornei, nu mai obtineau o noua nominalizare din partea PNL pentru a candida pentru un nou mandat.  

O reactie asemanatoare a venit si din partea PSD Suceava, seful organizatiei judetene, Gavril Mîrza, afirmând ca PSD are oameni valorosi suficienti. Referindu-se la cazul consilierului judetean Daniel Dragoi, presedintele PSD Suceava a spus ca este „o pozitie a cultului din care face parte”, iar în ceea ce-l priveste pe primarul de Dorna Candreni s-a întrebat când anume acesta a fost serios, atunci când a venit în PSD sau când pleaca din partid. 


Intră acum și în grupul de