Asociația interjudețeană Suceava-Botoșani se înființează fără CJ Botoșani. Din asociație fac parte CJ Suceava, CL Suceava și Botoșani, CCI din cele două județe, USV, o firmă din Botoșani și 12 firme din Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să decidă, miercuri, participarea judeţului Suceava, la constituirea Asociaţiei Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, în calitate de membru fondator.

În proiectul de hotărâre se arată că documentele de constituire a Asociației vor fi semnate de Gheorghe Flutur, dar reprezentantul CJ Suceava în AGA a Asociației va fi Viorel Seredenciuc, vicepreședinte al CJ Suceava.

Din asociație nu va face parte Consiliul Județean Botoșani, potrivit datelor de înscriere a asociației.

Totuși, alături de CJ Suceava, în Asociație vor intra Consiliul Local Suceava, Consiliul Local Botoșani, reprezentați de primari, Camerele de Comerț și Industrie din cele două județe, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, dar și 12 firme din județul Suceava și o singură firmă din județul Botoșani, respectiv  ALESSIA STAR S.R.L. Arbore, BERMAS S.A, BETTY ICE S.R.L,  BUCOVINA S.A.,  S.C. CHITRIUC A & A IMPEX S.R.L. Siret, COOPERATIVA AGRICOLĂ TIMINEANCA din Fundu Moldovei, DAMPF PROD S.R.L. Fălticeni, KILLER S.R.L. Horodnic de Jos, FACOS S.A., LAKTOTRIO 2001  PROD S.R.L. Horodniceni, MĂRŢIŞORUL COM S.R.L. Pârteștii de Sus, S.C. MĂRUL ARGINTIU  S.R.L. Șcheia și DOLY-COM DISTRIBUŢIE  S.R.L. Botoșani.

Potrivit actului constitutiv, Asociaţia  Clusterul  Regional  lnovativ  de  Bioeconomie  Suceava-Botoșani  are că  scop  asigurarea  unui  cadru eficient de cooperare între membrii săi pentru creșterea capacităţii de cercetare-dezvoltare și inovare, reprezentarea intereselor acestora faţă de terţi , creșterea competitivităţii  regionale  în  domeniul bioeconomiei   și  creșterea  capacităţii   de  implementare   a  politicilor   agricole   și   industriale  europene, inclusiv utilizarea eficientă a fondurilor nerambursabile precum și a altor surse de finanţare.

Gheorghe Flutur (5)

„Asociația se constituie și cu scopul de a deveni entitate de management și de a coordona activitățile și proiectele întreprinse la nivelul Clusterului Regional lnovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani. Totodată asociaţia va desfășura orice alte activităţi și servicii de natură să realizeze îndeplinirea scopului astfel prevăzut”, se arată în actul constitutiv.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că pentru viitoarea perioadă de programare a bugetului european, provocarea majoră o reprezintă implicarea autorităților locale și a societații civile în punerea în aplicare a Strategiei Europa 2020 – care incumbă o colaborare strânsă între niveluri de guvernanță diferite.

El arată că inițiativa acestui cluster aparține CCI Suceava și se urmărește punerea în comun  membrilor asociației a experienței și resurselor pentru constituirea și funcționarea acestui cluster care va contribui la dezvoltarea economică a județului și implicit la crearea de noi locuri de muncă.

Flutur menționează că în contextul în care perioada de programare 2014-2020 va fi una dedicată susținerii dezvoltării economice bazate pe inovație, constituirea clusterului poate facilita atragerea de fonduri în acest sens, contribuind, pe termen med și lung la susţinerea competitivității economiei locale.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de