Nechifor i-a atras atenția lui Flutur că Târgul de la Bergamo unde vrea să promoveze Bucovina este de produse industriale pentru că târgul de turism e în februarie. Flutur: Ne așteaptă diaspora suceveană


Intră acum și în grupul de

Consilierii liberali din Consiliul Județean Suceava au decis, miercuri, să aprobe participarea județului Suceava la un târg din Bergamo pentru care se vor cheltui circa 20.000 de euro și vor participa 41 de persoane în condițiile în care liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor le-a atras atenția consilierilor că târgul de turism este în februarie 2017 și că cel la care vor participa acum este „târg de mostre” unde lumea vine să cumpere perne sau mobilă și nu pachete turistice.

sedinta CJ Suceava, Flutur, Seredenciuc, Marian Nita (3)

Nechifor a mai arătat că este ciudată și nominalizarea prim vicepreședintelui PNL Diaspora ca inițiator al acestei acțiuni.

Majoritatea formată din PNL din Consiliul Județean Suceava a votat, miercuri, participarea la Târgul de Comerț de la Bergamo care se organizează în perioada 28 octombrie-1 noiembrie cu o delegație format din 41 de persoane, între care președintele și un vicepreședinte al CJ Suceava, un consilier al președintelui CJ Suceava, doi reprezentanți ai Serviciului de Turism din CJ Suceava, patru meșteri populari, managerul Centrului Cultural Bucovina, un grup artistic din cadrul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava alcătuit din 26 persoane și cinci șoferi, iar  cheltuielile se ridică la 92.500 lei.

Acolo județul Suceava va avea un stand de 16 mp în care va fi promovat potenţialul turistic, autenticitatea zonei, gastronomia tradiţională precum și oportunităţile de investiţii în vederea dezvoltării relaţiilor economice dintre județul Suceava și provincia Bergamo din regiunea Lombardia.

Înainte de vot, liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a atras atenția că târgul respectiv este un târg de mostre și nu de turism, fapt care reiese și din adresele transmise de firma care se ocupă de organizarea târgului și că târgul de turism este programat în 17-19 februarie 2017.

El a subliniat că susține participarea județului la cât mai multe târguri și expoziții, dar care să aibă și specificul respectiv, cum ar fi târgul internațional de turism de la Londra.

Mai mult, el a prezentat, în timpul ședinței CJ Suceava, de pe site-ul târgului (http://www.campionaria-bergamo.it/) domeniile acestui târg, care nu au legătură cu turismul ci cu bunurile de larg consum, de la electrocasnice și mobilă la construcții și textile.

targ-bergamo-3
Imagine Targ Bergamo sursa foto http://www.campionaria-bergamo.it

Nechifor a mai arătat că ar trebui ca CJ Suceava să participle la târgul de turism din februarie organizat la Bergamo și nu la acest târg.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că județul va participa și la acel târg dar a explicat că diaspora din zonă s-a pregătit pentru participarea Sucevei la târg.

Ulterior, într-o conferință de presă, Flutur a spus că va avea, sâmbătă și duminică, o discuție la Suceava cu reprezentanții firmei organizatoare a târgului de la Bergamo.

„Voi avea discuții cu șefii târgului și vom vedea exact despre ceea ce este vorba. Ce este important este reacția diasporei sucevene care vrea să vină și să ne întâlnim acolo”, a spus Flutur care a menționat că ar urma să aibă întâlniri și cu administrația locală.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat după ședința Consiliului Județean în care s-a aprobat participarea la acest târg că încurajează prezența județului Suceava la Bergamo, dar la târgul dedicat turismului, din februarie 2017.

„Nu putem merge pe bani publici la un târg greșit”, a spus Nechifor care a prezentat documentul oficial transmis de organizatorul târgului din Bergamo și care menționează că în perioada 28 octombrie-1 noiembrie, este un târg de mostre industriale sau casnice, iar în aceeași adresă se arată că târgul de turism e în februarie 2017.

targ-bergamo-2
Imagine Targ Bergamo sursa foto http://www.campionaria-bergamo.it

„Votul în Consiliul județean a fost unul al majorității politice. Vor merge acolo degeaba, Cei care vin la acest târg merg acolo să-și cumpere perne, plapumă, mobilă și nu pachete turistice”, a spus Nechifor care a menționat că este normal ca CJ Suceava să participe la târgul din februarie 2017.

El a mai atras atenția că prețul de închiriere a spațiilor la acest târg de produse industriale este de trei ori mai mare decât la târgul de turism și că la târgul din octombrie standul de 16 mp costă 3000 de euro fără TVA, în timp ce la târgul de turism din februarie, de 2880 de euro se închiriază un stand de 48 de mp.

Nechifor a mai spus că este interesant că în documentul oficial de invitare a CJ Suceava la acest târg din Bergamo este nominalizat ca inițiator, Robert Răducescu, președintele asociației cultural-sportive ”România”-Lombardia, care este și prim vicepreședinte al PNL diaspora.

Liderul PSD se întreabă care este legatură cu campania electorală, sau cu precampania, ținând cont că deplasarea are loc la sfârșit de octombrie.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de