Nume noi in randul candidatilor PSD la functia de primar


Intră acum și în grupul de

Lansarea candidatilor PSD Suceava la functiile de primari, ce a avut loc, vineri, în prezenta secretarului general al partidului, Titus Corlatean si a vicepresedintelui Cristian Diaconescu, a adus si câteva surprize. Astfel la Vatra Dornei actualul primar, Vasile Hutanu, care este si presedinte al organizatiei municipale, a renuntat sa candideze pentru un nou mandat de primar, nou candidat fiind Ilie Boanchis.

Hutanu a declarat ca intentioneaza sa candideze în alegerile locale pentru un loc în Consiliul local sau în Consiliul Judetean si în alegerile parlamentare.

În ceea ce-l priveste pe candidatul pentru functia de primar al municipiului Suceava, propunerea organizatiei judetene trebuie validata de conducerea centrala, astfel ca acesta nu a fost înca prezentat.

La Radauti si Falticeni, PSD îi va înscrie în cursa pe primarul în exercitiu Mihai Frunza si respectiv viceprimarul Sabin Ghilea.

Vineri, au fost prezentati candidatii de primar din 94 de localitati, majoritate fiind primari în functie, urmând ca restul de 20 de candidati sa fie anuntati peste o saptamâna.

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza a declarat ca spera într-un succes major în aceste alegeri, si si-a exprimat speranta ca în urma alegerilor locale PSD Suceava va obtine minim 70 de posturi de primari, 45 la suta din voturile si presedintia Consiliului Judetean.

La aceasta actiune a PSD a participat si fostul presedinte executiv al organizatiei, Roman Stecyk, trimis în judecata de DNA acuzat ca în perioada 2002-2006 ar fi folosit pentru partid banii unei asociatii, care avea o cocarda cu inscriptia „Inculpat politic”  


Intră acum și în grupul de