Prefectul Sucevei a recomandat pompierilor sa factureze lucrarile de interventie pentru evacuarea apei de ploaie de pe DN 17


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a recomandat Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava sa ceara firmei „INSTCOMP” sa achite factura pentru interventia de saptamâna trecuta de la Scheia, când pompierii au actionat timp de 8 ore, pentru evacuarea apei de pe o portiune a drumului national 17. Firma „INSTCOMP” a executat în zona lucrari de aductiune a apei potabile, fara a aduce terenul la starea initiala.

Datorita apei provenite din precipitati, care nu se putea scurge deoarece rigolele si un podet erau colmatate cu material aluvionar, în noaptea de joi spre vineri, Detasamentul de pompieri Suceava împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Scheia au intervenit cu trei autospeciale si doua motopompe pentru evacuarea apei de pe o portiune de drum pe DN 17 km 252, din localitatea Scheia. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, pompierii au evacuat apa, iar pentru decolmatare au fost chemate în sprijin doua buldoexcavatoare si o autobasculanta de la agenti economici, întreaga operatiune durând 8 ore.  

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, luni, ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava va trebui sa factureze lucrarile de interventie facute în noaptea de joi spre vineri la intrarea în municipiul Suceava pe E 576 pentru evacuarea apei si decolmatarea drenurilor. Acesta a spus într-o conferinta de presa ca nu este normal ca un serviciu pentru interventii la situatii de urgenta sa efectueze lucrarile pe care trebuie sa le execute firma ce are drumul în administrare.

Prefectul de Suceava afirma ca a fost nevoit sa solicite ISU Suceava sa intervina în zona respectiva întrucât nivelul apei ajunsese la aproape un metru pe drum, circulatia fiind blocata pe o lungime de mai multi kilometri.

Orest Onofrei a precizat ca în zona respectiva s-au efectuat lucrari de montare a unei conducte de apa potabila, iar constructorul nu a adus terenul la starea initiala, ceea ce a determinat colmatarea drenurilor.

ISU Suceava a trimis o notificare catre Primaria Suceava în legatura cu aceasta situatie, urmând ca municipalitatea suceveana sa se adreseze firmei care a executat lucrarile în zona.


Intră acum și în grupul de