Bucataria de vara a unei gospodarii din Bogdaneasa a luat foc din cauza cosului de fum


Intră acum și în grupul de

Cosurile de fum deteriorate sunt principalele surse de incendiu înregistrate în ultima perioada în judetul Suceava. La stingerea unui asemenea incendiu au intervenit pompierii duminica seara, la orele 21:04, la o gospodarie din Bogdaneasa. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detasamentul de pompieri Falticeni împreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile Bogdanesti si Boroaia au intervenit cu 4 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la gospodaria lui Vasile S. din localitatea Bogdaneasa, comuna Bogdanesti.  

Când pompierii au ajuns la fata locului ardea acoperisul bucatariei, construite din lemn si acoperite cu sindrila si placi de azbociment, pe o suprafata de 70 mp, existând pericolul de propagare la cladirea de locuit si anexele învecinate.  
Incendiul a fost lichidat dupa o ora si jumatate, în limitele gasite.  
Flacarile au distrus acoperisul bucatariei, construite din lemn si acoperite cu sindrila si placi de azbociment, pe o suprafata de 70 mp, pagubele fiind estimate de proprietar la 7.000 lei.  
În urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a fost produs de scânteile iesite prin cosul deteriorat de evacuare a fumului.  
Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit si anexele gospodaresti în valoare de aproximativ 50.000 lei.  


Intră acum și în grupul de