Sase primarii amendate de Garda de Mediu


Intră acum și în grupul de

Sase primarii din judetul Suceava au fost amendate de comisarii judeteni de mediu dupa ce acestia au descoperit mai multe deficiente. Seful Comisariatului Judetean de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat ca primariile sanctionate sunt din comunele Cacica, Arbore, Comanesti, Slatina, Hântesti si Stroiesti. Amenzile aplicate au fost de câte 15.000 lei (150 milioane de lei vechi), motivul fiind neasigurarea colectarii selective a deseurilor reciclabile – plastice si hârtie. Constantin Harasim a precizat ca Primaria Slatina pe lânga faptul ca nu efectua colectarea selectiva a deseurilor, comisarii de mediu au gasit si depozite necontrolate de deseuri pe malurile cursurilor de apa.

Sanctionata cu „avertisment” a fost Primaria Dornesti pentru ca au fost depistate depozitari necontrolate de gunoaie în afara zonelor amenajate.

De la începutul acestui an, comisarii de mediu au verificat salubrizarea a aproximativ 25 de comune din judet precum si a tuturor oraselor si municipiilor.

„Implementarea programului judetean de gestionare a deseurilor are prevazut functionarea unor societati specializate de prelucrare a acestor tipuri de deseuri si predarea lor în vederea procesarii si reutilizarii” a mai adaugat Constantin Harasim.   


Intră acum și în grupul de