La Rădăuți s-a născut primul copil al unui cuplu de refugiați în România: Mattia. Mama sa este din Iran, iar tatăl din Irak


Intră acum și în grupul de

O femeie din Iran a născut, marți după amiaza, la Spitalul din Rădăuţi un băiețel sănătos cu o greutate de 3,5 kg. Femeia este relocată la Centrul de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

echipamente spital maternitate

Băiatul, Mattia, este primul copil refugiat născut în România dintr-o familie de persoane transferate din Grecia în cadrul programului de relocare intra UE.

Părinţii – tatăl din Irak şi mama din Iran se află în România din luna august, perioadă în care au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protecţie internatională,  cererile lor fiind soluţionate prin acordarea statutului de refugiat.

 

După zilele necesare de spitalizare, Mattia împreună cu mama lui se vor întoarce în centru, unde sunt așteptați de tată, nou-născutul urmând a fi înregistrat drept cel mai tânăr solicitant de azil din România.

 

Evenimentul a creat bucurie în rândul persoanelor cazate și al personalului Centrului care sunt nerăbdători să-l  cunoască pe cel mai tânăr locatar, menționează Inspectoratul General pentru Imigranți.

 

Centrul Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Rădăuți are o capacitate de 116 de locuri, iar gradul de ocupare este de aproximativ 25%.


Intră acum și în grupul de