PSD Suceava considera ca sponsorizarile catre asociatia sa „Alianta pentru Democratie din Bucovina” sunt legale


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava anunta ca sponsorizarile vor continua deoarece Directia juridica a PSD Suceava a constatat ca actiunile de finantare ale organizatiei judetene pentru asociatia sa „Alianta pentru Democratie din Bucovina” efectuate între anii  2003 – 2007 au fost conforme cu legislatia în vigoare, chiar daca sunt cercetate de DNA si invita simpatizantii sa sponsorizeze inclusiv campaniile electorale prin aceasta asociatie.

Comunicatul vine la putin timp dupa ce procurorii anticoruptie i-au trimis în judecata pe directorul executiv si fostul trezorier al PSD Suceava, Roman Stecyk si Petru Murariu. Cei doi sunt acuzati ca s-au folosit ilegal de banii obtinuti în perioada martie 2003-iunie 2006, prin mai multe contracte de sponsorizare în numele Asociatiei Alianta pentru Democratie din Bucovina. Procurorii DNA sustin ca banii adunati, peste 100.000 de lei, nu trebuiau folositi în scopuri electorale, asa cum s-a întâmplat. Inculpatii sustin ca dosarul este unul politic.

Într-un comunicat de presa PSD Suceava sustine ca sponsorizarile organizatiei pentru Alianta pentru Democratie din Bucovina au fost conforme cu Statutul PSD si al asociatiei, „chiar daca acum sunt însumate într-un dosar penal al DNA”.

„Nu putem fi însa intimidati si timorati. Vom continua cu hotarâre lupta politica pentru apararea drepturilor omului, al celor care scriu carti, fac sondaje, campanie electorala si respecta doctrina social democrata. Apreciem ca încercarile de discreditare a PSD în fata opiniei publice au esuat pâna acum  lamentabil. Zeci de sustinatori si-au exprimat indignarea fata de pericolul reaparitiei unor forme mascate a politiei politice de trista amintire si s-au alaturat eforturilor formatiunii noastre”,declara Roman Stecyk.

În conditiile în care cadrul legal al acestei actiuni a fost respectat, în opinia PSD Suceava, simpatizantii si membrii PSD sau persoanele juridice care au acest drept, sunt invitati sa sponsorizeze inclusiv campaniile electorale prin aceasta asociatie.

„Precizam ca nu se primesc sponsorizari de la prostituatii politici plecati recent din PSD acestia fiind corupti si santajati prin metode ordinare de alte formatiuni politice”, mai stipuleaza comunicatul.


Intră acum și în grupul de