Majoritatea candidaților suceveni respinși la concursul de director și director adjunct și-au completat dosarele


Intră acum și în grupul de

Un număr de 15 din cei 17 candidaţi suceveni la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct ale căror dosare au fost invalidate, au depus documentele prevăzute de metodologie.

Gheorghe Lazar

Un număr de 15 candidaţi suceveni la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct în unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ, ale căror dosare de candidatură au fost respinse, au depus, luni, Comisiei Judeţene de concurs documentele prevăzute de metodologie.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, profesorul Gheorghe Lazăr, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că 15 din cei 17 candidaţii la concursul de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct, ale căror dosare de candidatură au fost respinse ca urmare a lipsei unor documente sau prezentării unor documente incomplete, au prezentat, luni, între orele 12,00-17, 00, la Comisia Judeţeană de organizare a concursului, documentele prevăzute de metodologie.

Lazăr a spus că aceste documente au fost înaintate MENCŞ şi se aşteaptă un răspuns cu privire la validarea sau invalidarea candidaturii acestora, urmând ca în cursul zilei de marţi lista privind rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar sucevene să fie reactualizată şi publicată pe site-ul ISJ Suceava

Într-un comunicat de presă al MENCŞ, dat publicităţii, luni, se precizează că Ministerul Educaţiei a decis ca, în situația în care candidații înscrişi la concursul pentru ocuparea posturilor de directori au avut dosare de candidatură respinse ca urmare a unor erori materiale, aceștia să poată face dovada documentelor pentru care a fost invalidată candidatura, în cursul zilei de luni.

“Mai exact, în situațiile în care au fost sesizate fişiere corupte informatic, alte documente decât cele cerute sau documente lipsă, inspectoratele școlare au obligația de a contacta candidații în cel mai scurt timp, astfel încât astăzi, 10 octombrie, în intervalul orar 12:00-17:00, aceștia să prezinte Comisiei județene de organizare a concursului documentele din cauza cărora au fost respinşi. Ulterior, Ministerul Educației va analiza posibilitatea emiterii unor aprobări speciale pentru participarea la concurs. Menționăm că vor fi luate în considerare doar documentele administrative datate înainte de 2 octombrie 2016”, se arată în comunicatul de presă al MENCŞ.

Sursa citată precizează că decizia Ministerului Educaţiei “de a interveni în rezolvarea acestor situaţii speciale” a fost determinată de  numeroasele solicitări din partea candidaților ale căror dosare au fost respinse, ca urmare a unor erori de încărcare.

Reamintim că din totalul celor 309 dosare de înscriere înregistrate în judeţul Suceava, un număr de 17 candidaţi suceveni nu au îndeplinit condiţiile de înscriere fiindu-le invalidate dosarele de înscriere.

Într-un număr de 27 de școli sucevene nu s-au înscris candidați la concursul pentru ocuparea funcției de director, iar pentru opt posturi de director adjunct nu s-au înscris candidați.

Potrivit Calendarului organizării și desfășurării concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar (Ordin OMENCȘ 5080 / 31 august 2016) în perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2016 a avut loc înscrierea candidaților iar în data de 7 octombrie 2016 s-au afişat rezultatelor verificării îndeplinirii condițiilor de înscriere, în timp ce  proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016.

Proba de evaluare a CV –ului și proba de interviu vor avea loc în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, iar afișarea rezultatelor concursului va avea loc în data de 18 noiembrie 2016.

În judeţul Suceava sunt scoase la concurs 213 posturi de director şi 70 de posturi de director adjunct.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de