Pacientul din Fălticeni ce cântărește 261 de kilograme a ajuns din nou la Spitalul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Pacientul din Fălticeni care cântăreşte 261 de kilograme a fost internat, sâmbătă, în Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Suceava pentru investigaţii medicale fiind trimis de la Spitalul municipal Fălticeni, unde fusese internat în cursul săptămânii trecute.

smurd ambulanta

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, luni, că pacientul s-a prezentat, sâmbătă, la UPU fiind trimis de la Secţia de Boli Interne de la Spitalul municipal Fălticeni pentru investigaţii suplimentare întrucât în cazul acestuia se suspiciona o embolie pulmonară şi tromboflebită.

Ardeleanu a spus că pacientul a fost internat în secţia de Cardiologie a SJU Suceava unde a fost investigat, inclusiv la Echo-Doppler, nefiind confirmate aceste suspiciuni.

El a mai spus că, în continuare, bărbatul urmează să fie consultat şi de un medic din specialitatea boli de nutriţie pentru adoptarea unei diete corespunzătoare care să conducă, în timp, la scăderea greutăţii corporale a acestuia.

Medicul sucevean a explicat că pacientul, care a suferă şi de ulcere varicoase, a fost bine îngrijit în Spitalul municipal Fălticeni, astfel că în starea acestora este mult mai bună.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava a precizat că în cazul acestui pacient urmează ca împreună cu asistentul social al unităţii să se întocmească dosarul de asistenţă socială, care va fi predat serviciului de profil din cadrul Primăriei Fălticeni, pentru a putea beneficia drepturile prevăzute de lege.

Cazul bărbatului din Fălticeni este anchetat de Avocatul Poporului.

Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, această instituție s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă „în cazul refuzului internării unui pacient obez de către medicii de la Spitalul Municipal Fălticeni, județul Suceava”.

„Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății. Pe site-ul Realitatea.Net a fost publicat un articol din care rezultă faptul că unui pacient care suferă de obezitate morbidă și ulcer varicos i s-a refuzat internarea în Spitalul Municipal Fălticeni, județul Suceava, cu toate că aceasta era necesară, așa cum rezulta din scrisoarea medicală emisă de medicul care l-a tratat”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de