Județul Suceava, sub Cod Portocaliu de ploi abundente până miercuri seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineață o avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente, valabilă începând de astăzi, de la ora 18:00 și până miercuri seară, la ora 20:00, în 14 județe ale țării, printre care și Suceava.

coduri

Potrivit meteorologilor, în acest interval, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50…60 l/mp şi pe arii restrânse 80…90 l/mp.

ANM a emis totodată și o avertizare Cod Galben de vreme rea, valabilă începând de astăzi, de la ora 15:00, și până joi dimineață, la ora 10:00, în 20 de judete și în București.

Meteorologii au anunțat că în intervalul menționat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.
Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.