CE spune ca Guvernul trebuie sa acorde atentie in continuare ocuparii fortei de munca si protectiei sociale


Intră acum și în grupul de

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a avut vineri, o întâlnire, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitate de sanse, Vladimir Spidla, cu care a discutat chestiuni legate de piata muncii si protectia sociala.

La întâlnire au participat si ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David, ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Paul Pacuraru, si seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea.

În plan social si al ocuparii fortei de munca, oficialul european a apreciat ca România trebuie sa acorde atentie în continuare modernizarii sistemului educatiei, dezvoltarii programelor de formare profesionala, precum si trecerii de la o agricultura de subzistenta la o agricultura într-o economie de piata.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a amintit la rândul sau masurile adoptate de curând de Guvern pentru a stimula revenirea în tara a românilor plecati sa munceasca în Italia si Spania.

Comisarul Vladimir Spidla l-a felicitat pe ministrul Paul Pacuraru pentru rezultatele masurilor adoptate în plan social si al ocuparii fortei de munca. El si-a exprimat totodata încrederea în colaborarea în cu România în plan european si a subliniat necesitatea continuarii eforturilor pentru întarirea capacitatii administrative si dezvoltarea programelor de incluziune sociala.

Un alt subiect abordat în cursul întrevederii a fost legat de problemele minoritatii roma. Atât comisarul Vladimir Spidla cât si premierul Calin Popescu-Tariceanu au fost de acord ca aceasta nu este doar o problema a României, ci si a întregii Uniuni Europene, si au subliniat necesitatea unei abordari unitare a acestei problematici, la nivel european, pentru solutionarea problemelor specifice.

“Responsabilitatea politica a statelor membre fata de integrarea propriilor cetateni romi ramâne un element fundamental, inclusiv în contextul adoptarii unei viitoare strategii europene pentru romi”, a declarat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, ideea fiind sustinuta si de comisarul Vladimir Spidla.


Intră acum și în grupul de