Vicepresedintele CJ Stela Acatrinei trebuie sa dovedeasca existenta unor grupuri de interese in CJ, altfel risca demiterea


Intră acum și în grupul de

Dupa ce vicepresedintele PRM al CJ Suceava, Stela Acatrinei a acuzat existenta unor grupuri de interese în Consiliul Judetean, mai multi consilieri judeteni îi cer acesteia sa aduca dovezi sau sa-si ceara scuze pentru afirmatii, în caz contrar va fi initiata procedura de demitere. Stela Acatrinei are ca termen de clarificare a situatiei, urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean. Liderul consilierilor judeteni liberali suceveni, Bogdan Cristache a afirmat ca pâna atunci vicepresedintele CJ Suceava, va trebui sa precizeze care sunt grupurile de interese despre care a vorbit si unde functioneaza acestea, în plenul Consiliului judetean sau în cadrul departamentului financiar contabil pe care îl are în subordine si sa precizeze când a constatat existenta acestora si ce masuri a luat pentru demascarea lor.

Bogdan Cristache a declarat în cadrul unei conferinte de presa ca, din punctul de vedere al mai multor consilieri judeteni aceste atacuri sunt considerate lipsite de orice fundament si reprezinta o jignire asupra întregii institutii motiv pentru care acestia solicita insistent, fie sa aduca dovezi în sprijinul celor afirmate, fie sa ceara scuze în mod public atât consilierilor judeteni cât si salariatilor din aparatul propriu al Consiliului Judetean.

Bogdan Cristache a spus ca cel putin 20 de consilieri judeteni din totalul de 36 considera ca Stela Acatrinei trebuie sa-si ceara scuze sau sa fie destituita din functie.

În aceste conditii, în cazul în care solicitarile consilierilor judeteni, nu vor avea un raspuns din partea vicepresedintelui CJ, acestia îi vor oferi Stelei Acatrinei posibilitatea de a-si da demisia de onoare din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Suceava pentru a nu pune consilierii judetenei „în neplacuta situatie de a vota demiterea ei”.

„Mai mult decât atât , având în vedere actuala configuratie politica a Consiliului Judetean care este total diferita de cea în urma careia doamna Acatrinei a fost aleasa în aceasta functie ar trebui sa fie un motiv de gândire în plus atunci când se lanseaza în declaratii fara acoperire care stirbesc prestigiul si prestanta colegilor domniei sale” a afirmat Bogdan Cristache. Acesta a mai adaugat ca tipul de declaratie al vicepresedintelui CJ Suceava, Stela Acatrinei, de a acuza public fara dovezi, este împrumutat de la PDL si se întreaba daca nu se contureaza „o sinistra” alianta PDL-PRM, tinând cont de lipsa de reactie a PRM în cazul racolarii de PDL a primarului PRM din comuna Râsca.

În replica la aceste presupuneri, presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a negat existenta unor negocieri, în judet, PRM-PDLsi a precizat ca PDL îsi propune sa câstige peste jumatate din numarul de voturi pentru a nu fi nevoit sa recurga la aliante cu alte partide. 


Intră acum și în grupul de