În timpul codului portocaliu de ploi, ISU Suceava a verificat dacă sunt servicii de permanență în primăriile din județ. Mai multe primării erau închise în cursul nopții

ISU Suceava a verificat, marți seara, prin sondaj, în plin cod portocaliu de ploi, dacă primăriile din județ au instituit permanența așa cum s-a prevăzut în ordinul emis de prefectul Constantin Harasim.

primarii-permanenta-4

Într-un comunicat de presă, ISU Suceava arată că având în vedere atenţionările şi avertizările emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor şi Administraţia Naţională de Meteorologie, privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase, la nivelul primăriilor s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă pentru perioada 11.10.2016 ora 15.00 – 13.10.2016 ora 10.00.

În aceste condiții, pentru aducerea la îndeplinire a cerințelor de mai sus, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava au fost constituite șase echipe, uniform repartizate la nivelul județului, care au verificat 27 de primării privind instituirea serviciului de permanenţă pe timpul emiterii avertizării de Cod Portocaliu, în ziua de 11.10.2016,  între orele 21.00 – 23.00,  dar şi a modului de cunoştere a atribuţiunilor de către personalul desemnat să  execute această activitate.

Majoritatea conducerilor de primării au implementat măsura instituirii serviciului de permanenţă, cu personal competent, insă au fost şi situaţii punctuale, in zona  Falticeni şi Rădăuţi, când uşa primăriei era incuiată, se arată în comunicat.primarii-permanenta-20

„Activităţile de verificare vor continua şi în viitor. Instituirea serviciului de permanenţă la primării în asemenea situaţii este cerută de legislaţia specifică, dar şi prin ordin de prefect.

Neexecutarea acestei activităţi poate pune sub semnul indoielii calitatea acţiunilor de inştiinţare, avertizare şi evacuare la nevoie a populaţiei, dar şi posibilitatea comunicării operative cu structurile specializate ale pompierilor, poliţiei si jandarmilor”, precizează ISU Suceava.(N.B.)