Gheorghe Flutur propune infiintarea unui Oficiu care sa promoveze si sa protejeze produsele traditionale


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL Gheorghe Flutur- fost ministru al Agriculturii, a declarat ca va depune o initiativa legislativa pentru înfiintarea Oficiului National pentru Produse Traditionale si Ecologice care sa promoveze si sa protejeze produsele alimentare traditionale omologate în tara si sa puna în valoare noi produse.

Acesta ar urma sa se realizeze prin largirea activitatii actualului Oficiu National pentru Vinuri de Origine Controlata, si va avea structuri teritoriale în toate judetele.

Fostul ministru al agriculturii a mentionat ca România trebuie sa prezinte în UE „pasaportul propriu de identitate a produselor traditionale si ecologice” care acum sunt insuficient cunoscute.

Gheorghe Flutur spune ca în România în prezent sunt peste o mie de produse alimentare traditionale omologate care trebuie promovate si protejate de piraterie atât pe piata interna cât si pe cea externa.

Acesta a precizat ca pentru fabricarea acestor produse traditionale, UE acorda derogari de la standardele liniilor de fabricatie, procedurile fiind simplificate.

Senatorul sucevean a mai adaugat ca, din pacate, în România, produsele alimentare traditionale sunt slab reprezentate atât pe piata interna cât si pe piata UE si consider ca trebuie încurajata asocierea în grupuri de producatori si sprijinirea, de stat, prin finantarea participarilor la târguri si expozitii de profil.


Intră acum și în grupul de