Consilierul personal al lui Gheorghe Flutur, Irina Vasilciuc, a câștigat concursul pentru funcția de administrator public al județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Noul administrator public al județului Suceava este Irina Vasilciuc care a câștigat concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții care a rămas vacantă după demisia lui Ionuț Adomniței.

irina vasilciuc

Vasilciuc este în prezent consilier personal al președintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur și a fost singurul candidat care s-a înscris la concurs.

Ea a fost notată cu 10 la proba de limba engleză și a obținut 94 de puncte la proba scrisă desfășurată marți și a fost notată cu 100 de puncte la proba de interviu.

Postul de administrator public al județului Suceava a fost vacantat în luna iulie, după ce Ionuț Adomniței a renunțat la funcție.

 

Irina Vasilciuc a mai fost administrator public al județului Suceava în perioada martie 2011-iunie 2012, iar înainte a ocupat funcția de director economic al Consiliului Județean Suceava.

 

Ea are o largă experiență în ceea ce privește administrarea fondurilor publice, în special derularea proiectelor cu finanțare europeană și este în prezent consilier personal al lui Gheorghe Flutur.

 

Funcția de administrator public al județului Suceava a fost înființată în anul 2008, iar primul care a ocupat-o a fost Petru Luhan, care a devenit europarlamentar.

 

După Luhan, funcția a fost deținută de Irina Vasilciuc, care a părăsit postul în 2012 după ce Gheorghe Flutur a pierdut funcția de președinte al CJ Suceava.

 

În această funcție a urmat Lăcrămioara Loghin care a demisionat în martie 2015 din motive de sănătate, iar apoi funcția a fost deținută de Ionuț Adomniței.

Administratorul public nu este un manager în sensul birocratic al cuvântului, ci un profesionist pregătit şi capabil să faciliteze interacţiunile şi să soluţioneze problemele ce se manifestă la nivelul unei comunităţi, potrivi noilor abordări din administrația publică.

Astfel, administratorul public gestionează un proces continuu de situaţii în vederea satisfacerii interesului public al unei anumite comunităţi, iar prezenţa administratorului public se conturează ca o necesitate a managementului public modern în contextul separării palierului politic de cel executiv.

 

Potrivit legislației, administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu președintele consiliului județean, atribuții de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes județean, iar președintele consiliului județean poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de