(FOTO-VIDEO) Focuri de armă pentru reținerea unui contrabandist la Izvoarele Sucevei ce transporta țigări de 140.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Izvoarele Sucevei au descoperit și confiscat 13.990 pachete țigări, în valoare de 139.900 de lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

Potrivit Poliției de frontieră Suceava, vineri,  un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Izvoarele Sucevei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism de teren înmatriculat în România.

În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliției de frontieră a abandonat mașina şi a încercat să fugă.

Polițiștii au trecut la urmărirea bărbatului efectuând somațiile legale prin voce şi deoarece acesta nu s-a supus au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical.contrabanda-auto-2

În urma acțiunii bărbatul a fost reținut și identificat ca fiind Mihai M., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Din primele verificări s-a constatat faptul că autoturismul de teren era plin cu țigări fapt pentru care, persoana în cauză împreună cu mașina a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 139.900 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.contrabanda-auto-1

Sub coordonarea procurorului de caz, pe numele lui Mihai M. a fost emisă ordonanță de reținere pe 24 de ore, iar în cursul zilei de sâmbătă urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de