Fotbal. Liga a IV-a : Se apropie startul returului


Intră acum și în grupul de

Duminica, 24 februarie, se va relua returul campionatului judetean al Ligii a IV-a, care va debuta cu etapa a XVI-a. Se anunta un retur de “foc” pentru toate echipele aflate în lupta pentru câstigarea titlului de campioana judeteana, titlu care va oferi dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Emotii mari au si echipele din zona “nisipurilor miscatoare” acolo unde numarul echipelor care vor retrograda se va stabili în functie de prestatia formatiilor din Falticeni si Câmpulung Moldovenesc în Liga a III-a si de felul cum se va comporta campioana judeteana la barajul de promovare în esalonul superior.

Agitatie mare la sediul AJF, unde majoritatea echipelor s-au prezantat pentru a viza carnetele de joc, pentru a înregistra transferurile si nu în ultimul rând pentru a-si achita obligatiile financiare.

În rest, echipele se antreneaza de zor si îsi verifica potentialul în meciurile amicable.

 

Bradul Putna

A început pregatirile pe 15 ianuarie sub conducerea antrenorului Victor Galusca  si a sustinut deja doua meciuri de verificare cu Polul Nord Falcau si Flacara Vicovu de Jos.

În pregatiri se afla 20 de jucatori: D. Bâru, I. Ionesi, V. Busuioc, A. Romega, Fl. Cenusa, I. Galan, I. Roman, C-tin Puha, C. Bologa, L. Dobrea, C. Cretan, S. Luca, I. Popescu, C. Popa, L. Tarâta, Cip. Turcan, V. Zubas, A. Isopescu, M. Muntean, M. Georgescu. Este asteptat pentru a completa lotul echipei din Putna si fundasul central Florescu (fost jucator la Moldovita, Arbore si Rapid CFR), un aparator de care antrenorul Galusca, va avea nevoie cu siguranta.

Presedintele AS Bradul, Cristi Aanei, a spus ca alaturi de seniori, în perioada pregatirilor s-au aflat si 5 juniori si ca spera sa termine actuala editie de campionat pe unul din primele sase locuri.

 

CSM Dorna Vatra Dornei

Ocupanta ultimei trepte a podiumului, revenita dupa un an de exil în Liga a IV-a, se confrunta deja cu probleme de lot. În turul de campionat CSM Dorna Vatra Dornei a avut o singura sincopa, în prima etapa, când a fost învinsa pe teren propriu de Juventus II Falticeni. Specialistii apreciaza ca formatia lui Misu Szekely si Iliuta Groza  a avut un parcurs foarte bun în tur si are unul dintre cele mai valoroase lotul din serie. Cu toate acestea CSM Dorna Vatra Dornei, va trebui sa rezolve situatia jucatorilor împrumutati de la Minerul Iacobeni. Un prim exemplu ar fi Bogdan Iuga, un aparator de nadejde care în prima parte a campionatului a facut pereche cu Szekely, în defensiva. Un alt caz este al atacantului Dan Bostan, golgheterul echipei cu 15 reusite, care este dorit acum de gruparea din Iacobeni.

Neclara este si situatia conducatorului de joc, Vizitiu, care în campionatul trecut a jucat la CSM Raraul. Câmpulungenii, care si ei au probleme cu lotul, îsi doresc repatrierea jucatorilor din judet.

Dornenii vor avea probleme în aparare, în atac ei stând foarte bine, cu trei vârfuri autentice – Kasper, L. Cobzariu si Stan – alaturi de care a revenit la echipa si “fiul ratacitor”, Hriscu.

CSM Bucovina Radauti

A jucat sâmbata, pe terenul de la Milisauti, un meci de pregatire, în compania Bucovinei Badeuti. În prima parte a meciului, antrenorii celor doua formatii au jucat echipa standard si scorul la pauza a fost alb, 0-0. În repriza secunda, în cele doua garnituri au intrat si jucatorii de rezerva, în final radautenii, cu o echipa foarte tânara, învingând cu scorul de 5-3. Golurile au fost marcate de O. Cojocari (3), Ichim si Drângoi pentru Bucovina Radauti, respective Tomasciuc (3) pentru badeuteni.

La formatia din Radauti au jucat: C. Zaharia – Capstrâmb, Surdu, Slavnicu, D. Zaharie, Marteniuc, Casandra, Ichim, Sorodoc, O. Cojocari si Drângoi. Au mai intat Halichi si Onutu.

La Badeuti, au jucat multi jucatori noi, aflati în probe, dar si câteva “piese” de baza ca Vasile David, Valeriu Gavriliuc, Marius Gavriliuc, tata si fiu, golgheterul Bodârlau si un alt cuplu tata-fiu, portarul Tomasciuc si atacantul Tomasciuc.

Clasament

1.       Rapid CFR Suceava             15      13      0        2        48-12  39p

2.       Cetatea II Suceava Arbore   15      13      0        2        49-14  39p

3.       Dorna Vatra Dornei              15      12      1        2        55-17  37p

4.       CS Gura Humorului               15      11      0        4        46-12  33p

5.       Juventus II Falticeni            15      9        2        4        33-17  29p

6.       Bucovina Radauti                15      8        0        7        22-32  24p

7.       Bradul Putna                      15      7        2        6        30-21  23p

8.       Florconstruct Patrauti         15      6        3        6        36-24  21p

9.       Bucovina Badeuti                15      7        0        8        22-26  21p

10.     Unirea Boroaia                    15      6        2        7        29-29  20p

11.     Zimbrul Siret                      15      6        0        9        30-36  18p

12.     Minerul Iacobeni Ciocanesti  15      5        1        9        28-49  16p

13.     Foresta Moldovita               15      4        2        9        11-25  14p

14.     Avântul Todiresti                15      3        1        11      18-54  10p

15.     Flacara Rosie Udesti            15      3        0        12      18-56  6p

16.     CSO Viitorul Liteni               15      0        0        15      10-61  3p


Intră acum și în grupul de