PD-L a trimis in lupta 92 de candidati la primarii din judet


Intră acum și în grupul de

Sala mare a Casei de Cultura Suceava a fost sâmbata „portocalie” si arhiplina, evenimentul care a condus la asta fiind lansarea candidatilor PD-L la functiile de primari ai municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Suceava. Sute de steaguri portocalii cu însemnul electoral al PD-L, bannere, sute de baloane portocalii si albastre precum si cei peste 1000 de invitati care aveau la gât fiecare fulare cu însemnele partidului au facut ca evenimentul sa poarte amprenta unei actiuni bine gândite si realizate. De altfel ideea ce a fost urmarita la aceasta lansare apartine lui Traian Basescu, se numeste tema dirigintelui si ea a fost folosita în campania din noiembrie anul trecut, la euro-parlamentare.

De data aceasta rolul dirigintelui a fost jucat de senatorul Gheorghe Flutur, care se doreste a fi presedintele Consiliului Judetean Suceava dupa scrutinul din primavara. „Elevii” sai au fost cei 92 de candidati la fotoliile de primar a localitatilor din judetul Suceava. Gheorghe Flutur a lansat cu aceasta ocazie si „ofensiva celor 100 de zile”, pentru câstigarea alegerilor locale. La actiunea PDL Suceava de sâmbata au fost anuntati candidatii de primar în 92 de localitati, din cele 114 ale judetului, Gheorghe Flutur apreciind ca 90 la suta dintre acestia au sanse sa obtina functia chiar din primul tur si ca restul sunt capabili sa intre cu reale sanse în turul II. Acesta a subliniat ca 31 din candidatii de primar anuntati sunt în momentul de fata primari în functie.

Candidatii PDL în municipiile Suceava si Falticeni sunt fostii liberali Ion Lungu si Vasile Tofan, cei doi având de altfel si discursuri aplaudate la scena deschisa iar în municipiul Radauti va candida deputatul Aurel Olarean. Acesta din urma îsi doreste cu ardoare fotoliul însa sansele domniei sale de a câstiga sunt destul de mici în conditiile în care timp de 4 ani, cât a fost parlamentar viata lui Aurel Olarean a fost pigmentata fie cu scandaluri sexuale, fie cu „arestari” de politisti în centrul Radauti-ului, fie cu scandaluri legate de încalcarea proprietatii. Una dintre surprizele de sâmbata a fost candidatul pentru municipiul Vatra Dornei, omul de afaceri Mircea Rusu si cel din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde candidatul PD-L este directorul Liceului Silvic, Cristian Cuciureanu.


Intră acum și în grupul de