Prima ediţie a Concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice va fi organizat la USV


Intră acum și în grupul de

Prima ediţie a Concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice va fi organizată, în perioada octombrie-noiembrie 2016, de Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, competiţia urmând să se desfăşoare în două etape.

elevi calculatoare 1 (1)

Potrivit unui comunicat de presă al USV, concursul este organizat într-un format tip CTF (Capture The Flag) şi are în vedere dezvoltarea de soluţii de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicaţie delimitat, în scopul descoperirii unor breşe electronice şi identificării soluţiilor şi metodelor optime de protejare a informaţiei împotriva accesului neautorizat.

“Competiţia urmăreşte testarea creativităţii şi capacităţii echipelor de studenţi de a utiliza cunoştinţe tehnice specifice pentru a gestiona probleme actuale concrete de securitate informaţională. Obiectivul principal constă în stimularea interesului studenţilor pentru problematica securităţii cibernetice şi evaluarea potenţialului acestora, ca viitori specialişti, de a face faţă provocărilor de securitate informaţională”, precizează USV..

Sursa citată menţionează că această competiţie se desfăşoară în două etape, prima etapă de calificări on-line este prevăzută pentru perioada 27-28 octombrie 2016, iar etapa finală, on –site, va fi organizată în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, în perioada 24-26 noiembrie 2016.

La acest concurs, care este dotat cu premii, pot participa echipe alcătuite din cel mult patru studenţi, coordonaţi de un cadru didactic.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de