Prima ediţie a Concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice va fi organizat la USV

Prima ediţie a Concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice va fi organizată, în perioada octombrie-noiembrie 2016, de Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, competiţia urmând să se desfăşoare în două etape.

elevi calculatoare 1 (1)

Potrivit unui comunicat de presă al USV, concursul este organizat într-un format tip CTF (Capture The Flag) şi are în vedere dezvoltarea de soluţii de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicaţie delimitat, în scopul descoperirii unor breşe electronice şi identificării soluţiilor şi metodelor optime de protejare a informaţiei împotriva accesului neautorizat.

“Competiţia urmăreşte testarea creativităţii şi capacităţii echipelor de studenţi de a utiliza cunoştinţe tehnice specifice pentru a gestiona probleme actuale concrete de securitate informaţională. Obiectivul principal constă în stimularea interesului studenţilor pentru problematica securităţii cibernetice şi evaluarea potenţialului acestora, ca viitori specialişti, de a face faţă provocărilor de securitate informaţională”, precizează USV..

Sursa citată menţionează că această competiţie se desfăşoară în două etape, prima etapă de calificări on-line este prevăzută pentru perioada 27-28 octombrie 2016, iar etapa finală, on –site, va fi organizată în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, în perioada 24-26 noiembrie 2016.

La acest concurs, care este dotat cu premii, pot participa echipe alcătuite din cel mult patru studenţi, coordonaţi de un cadru didactic.(Liliana Bujdei)