Scolile au obligatia de a afisa saptamanal situatia inscrierilor in clasa I alaturi de cifra de scolarizare


Intră acum și în grupul de

„Goana” parintilor de a-si înscrie copii la scoala, nemultumirea acestora ca nu mai gasesc locuri la unitatile apropiate de domiciliu, perceperea unor taxe dar si testarea copiilor , a determinat Inspectoratul Scolar Suceava sa faca o serie de precizari. Astfel, în clasa I se pot înscrie copiii care vor împlini vârsta de 7 ani pâna la 31 decembrie 2008. La cererea scrisa a parintelui, tutorelui sau a sustinatorilor legali, pot fi înscrisi în clasa I si copiii care împlinesc vârsta de 6 ani pâna la data începerii anului scolar, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

Unitatile scolare vor da curs solicitarilor parintiilor, cu precadere pâna la data de 1 mai 2008, având în vedere Calendarul miscarii personalului didactic din învatamântul preuniversitar pentru anul scolar 2007-2008, conform caruia inspectoratele scolare vor afisa si publica lista posturilor titularizabile, pâna la 19 mai 2008.  

„Pentru asigurarea transparentei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate scolara va afisa numarul de locuri disponibile, în conformitate cu Planul de scolarizare, iar saptamânal, situatia înscrierilor. Unitatile scolare care nu au structurata o circumscriptie scolara vor face publice criteriile proprii de înscriere si vor raspunde în scris tuturor solicitarilor de înscriere ale parintiilor, în baza respectarii acestor criterii. Reamintim ca unitatile de învatamânt au obligatia înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în apropierea scolii si, în limita locurilor ramase libere, a celorlalti solicitanti. Parintele / tutorele legal are dreptul de a solicita scolarizarea copilului sau la o unitate scolara cu clase de învatamânt primar, alta decât are domiciliul, sau este arondat, cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de învatamânt, în limita planului de scolarizare aprobat, numai dupa asigurarea scolarizarii copiilor arondati în aria de cuprindere a unitatii scolare respective” precizeaza inspectorul scolar pentru imagine din cadrul ISJ Suceava, Laurenta Hacman.

Aceasta mai mentioneaza ca este interzisa conditionarea înscrierii în clasa I de sustinerea unor teste, precum si perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor.


Intră acum și în grupul de