„Asediul Cetatii”, o manifestare ce ar trebui reluata anual, in forme diferite


Intră acum și în grupul de

Succesul de care s-au bucurat manifestarile dedicate aniversarii a 620 ani de la atestarea documentara a Cetatii de Scaun a Sucevei, ce au avut loc în prima decada a acestei luni, a determinat conducerea Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava sa se gândeasca la permanentizarea actiunii.

Pe lânga dezbaterile pe aceasta tema, expozitii si concerte, piesa de rezistenta a fost spectacolul de cascadorie ecvestra, eveniment în premiera în România, ce a reprezentat un Asediu al Cetatii de Scaun, cu 50 lovituri de tun, pregatit minutios dupa un scenariu, de renumitul cascador Valentin Vasilescu.  

„Au fost peste 3000 de persoane, chiar si din Tg. Mures, Iasi si Botosani. Trebuie sa recunosc ca nu ne-am asteptat la un public atât de numeros, din aceasta cauza au fost mici probleme de organizare. Ar fi trebuit sa montam un ecran si pe platoul Cetatii pentru ca cei care nu puteau ajunge în locuri unde vizibilitatea sa fie buna, sa poata urmari spectacolul. De obicei, iarna lumea nu iese pentru a vedea manifestari în aer liber deoarece este frig. Voi discuta cu primarul Ion Lungu, caruia îi multumesc pentru sprijinul financiar acordat, în valoare de 2,5 miliarde de lei vechi, pentru a repeta acest eveniment. Asaltul asupra Cetatii ar putea fi un punct de atractie pe agenda turistica a Sucevei. Municipiul Suceava este doar o zona de tranzit pentru turisti. Toti merg spre manastiri, în afara de 2-3 obiective si câteva muzee nu au ce face în Suceava. De aceea vom propune Primariei repetarea anuala a manifestarii, în forme diferite si sa o mutam în luna iunie la începutul sezonului” a declarat luni, Emil Ursu, seful Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava.

Acesta a concluzionat ca aceasta a fost cea mai reusita actiune dedicata „primei atestari documentare”.

 


Intră acum și în grupul de