Acasă Actualitate Iluminatul public cu LED-uri începe din Burdujeni-sat și Ițcani și va continua...

Iluminatul public cu LED-uri începe din Burdujeni-sat și Ițcani și va continua după sărbători în zona centrală


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a fost începută montarea corpurilor de iluminat tip LED prin proiectul implementat în municipiu cu fonduri elvețiene.

stalp iluminat



El a explicat că montarea corpurilor de iluminat tip LED a început în Burdujeni-sat și Ițcani unde au fost înlocuite vechile becuri cu cele noi pe patru străzi.

Potrivit lui Ion Lungu, înlocuirea corpurilor de iluminat actuale va continua, iar în zona centrală aceasta se va face după sărbătorile de iarnă pentru că în această perioadă vor fi mai multe manifestări și că nu se dorește afectarea acestora de lucrările care vor fi executate.

El a spus că locuitorii din zonele unde au fost montate noile corpuri de iluminat tip LED sunt mulțumiți, menționând că lumina este mai puternică decât cea a vechilor becuri.

În municipiu urmează să fie montate 3843 astfel de corpuri de iluminat tip LED și va fi pus în funcțiune și sistemul de telegestiune a iluminatului public ceea ce va permite gestionarea corespunzătoare a acestuia.

Totodată, noile corpuri de iluminat tip LED pot funcționa timp de 10 ani, iar costurile cu iluminatul public se va reduce cu minim 30 la sută.

În prezent, municipalitatea plătește lunar între 150.000 și 200.000 de lei pentru iluminatul public, în funcție de perioada din an când sunt emise facturile.   (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version