Robert Marian, seful Casei de Pensii este constient dupa o saptamana de coma, in urma accidentului


Intră acum și în grupul de

Directorul Casei Judetene de Pensii Suceava, Robert Marian si-a revenit din coma dupa o saptamâna. Acesta se afla la Spitalul „Arsene Bgdasar” din Bucuresti, dupa ce a fost transportat cu un avion Hercules al Armatei, în coma de gradul IV în urma unui grav accident de circulatie. Pe data de 12 februarie dupa-amiaza, venind de la Showroom Mitric, aflat la iesire din Suceava spre Falticeni, Robert Marian a fost practic spulberat de o alta masina. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava la ora 17:38 la fata locului s-a deplasat un modul SMURD format din ambulanta si autospeciala de descarcerare, soferul având picioarele blocate între fiarele contorsionate ale masinii, o Dacia Logan- autoturism de serviciu.

Martorii spun ca seful Casei Judetene de Pensii Suceava (CJP) vorbea la telefon, si din cauza neatentiei, nu s-a asigurat, iar în momentul în care a ajuns pe drumul european E 85 si a virat spre stânga spre Suceava, a fost lovit puternic de un autoturism Seat Leon. Impactul dintre cele doua masini a fost atât de puternic încât autoturismului Seat i-a sarit motorul si a fost proiectat în zidul Showroom-ului Mitric, iar Robert Marian, care nu purta centura de siguranta a fost proiectat în parbriz si apoi prin geamul lateral stânga, fiind iesit pe jumatate afara. Rotile din fata ale Logan-ului erau practic desprinse de pe osie, autoturismul fiind avariat în proportie de 40 la suta.

Ambulanta la transportat imediat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Desi initial s-a decis trimiterea pacientului la o clinica din Iasi, ambulanta a fost întoarsa din drum deoarece exista suspiciunea ca nu va rezista pe timpul transportului. Si pentru ca unitatea spitaliceasca judeteana nu detine un computer tomograf, seful UPU Suceava, Liviu Cîrlan a solicitat trimiterea acestuia la clinica particulara Bethesda pentru examinarea tomografica, însotind bolnavul.

Seful CJP Suceava se afla în coma de gradul II si avea multiple hematoame.

Prefectul judetului, Orest Onofrei a solicitat, Ministerului Administratiei un elicopter pentru ca victima sa fie transportata cu elicopterul la Târgu Mures sau Bucuresti.

Dar pentru ca elicopterele MAI nu sunt dotate pentru a putea face transporturi pe timp de noapte, doi oameni de afaceri din Suceava au fost dispusi sa deconteze transportul cu avionul.

Conducatorul autoturismului Seat a scapat nevatamat, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 


Intră acum și în grupul de