Serviciile sanitar-veterinare din Romania, evaluate de catre o misiune a Organizatiei Mondiale pentru Sanatate Animala


Intră acum și în grupul de

Serviciile sanitar-veterinare din România vor fi evaluate de catre o misiune a Organizatiei Mondiale pentru Sanatate Animala (O.I.E), în perioada 18 februarie – 1 martie 2008, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Serviciile sanitar-veterinare vor fi evaluate din punctul de vedere al resurselor umane si financiare, autoritatii si al capacitatii tehnice.

Echipa de evaluare a misiunii O.I.E. are urmatoarea componenta: domnul Martial Petitclerc, responsabil al echipei de evaluare si domnul dr. Piergiuseppe Facelli, expert tehnic.

În cadrul misiunii vor avea loc întâlniri si discutii cu reprezentanti ai A.N.S.V.S.A. si ai institutiilor publice din domeniul sanatatii publice si autoritatii vamale, cu care autoritatea are relatii functionale, dar si cu cei ai crescatorilor de animale si ai asociatiilor profesionale ale medicilor veterinari.

Agenda misiunii include vizite în tara, la Posturi de Inspectie la Frontiera, la institutii de învatamânt veterinar, laboratoare centrale si locale si la Directii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (D.S.V.S.A.) judetene.

Evaluarea serviciilor sanitar-veterinare se va realiza, în principal, prin: vizite în teren, examinarea datelor transmise în prealabil si a celor furnizate la locul de desfasurare a misiunii, observarea practicilor, discutii cu personalul din cadrul serviciilor sanitar-veterinare, dar si cu beneficiarii acestora.


Intră acum și în grupul de