Primarul Ion Lungu- atacat cu propriile declaratii de catre liberali


Intră acum și în grupul de

Organizatia municipala PNL Suceava a cerut, miercuri, primarului Sucevei, Ion Lungu, care a anuntat ca va candida din partea PD-L pentru un nou mandat, sa demisioneze din partid, „din respect pentru echipa liberala” care l-a promovat în 2004 în functia de primar. Presedintele organizatiei municipale PNL Suceava, viceprimarul Angela Zarojanu, a declarat într-o conferinta de presa, ca a sesizat ca, sâmbata, la lansarea candidatilor de primar ai PD-L Suceava, Ion Lungu a „facut confuzie si s-a adresat membrilor acestui partid ca si cum acestia ar fi echipa cu care a câstigat functia de primar”, desi în ultimii trei ani, reprezentantii PD au fost cei mai mari critici ai activitatii sale de la Primarie. „Ceea ce a facut el si altii care au parasit PNL ma face sa cred ca li s-a promis ceva ce si-au dorit toata viata sau, nu au avut sansa de scapare”, a spus Angela Zarojanu, care a subliniat ca nu poate întelege atitudinea lui Ion Lungu, nici într-un caz si nici în celalalt.  

Aceasta a reamintit ca în decembrie 2006, dupa initierea PLD, Ion Lungu a declarat ca nu joaca „la doua capete” si ca sustinea ca „ liberalii adevarati suntem noi, partidul Bratienilor si nu al celor care au colaborat cu Securitatea”. Angela Zarojanu i-a solicitat lui Ion Lungu sa demisioneze din PNL din respect fata de echipa liberala care l-a promovat în functia de primar al Sucevei, cu care a lucrat programul de guvernare locala, si pe care a condus-o ca presedinte al organizatiei judetene. „Cred ca discursurile pe care le-a avut cât timp a fost în PNL au fost sincere pentru ca altfel, cariera lui a fost cladita numai pe minciuna”, a mai spus presedintele organizatiei municipale PNL Suceava.

Ion Lungu declara în decembrie 2006, într-o conferinta de presa, ca adevaratii liberali se gasesc în PNL, care este „partidul Bratienilor” si nu „cel al persoanelor care au colaborat cu Securitatea”. Acesta a organizat conferinta de presa, la vremea respectiva pentru a confirma „cu toata fermitatea” ca este si va ramâne membru al PNL, mentionând ca face aceste precizari pentru a înlatura starea de confuzie din teritoriu, existând zvonuri ca el ar „juca la doua capete”. Ion Lungu a subliniat la acea vreme, într-un mesaj adresat membrilor PNL Suceava, ca va ramâne membru al PNL pentru ca este liberal din tata în fiu, aratând ca bunicul sau a fost primar liberal, tatal sau face politica liberala, el si fratii sai sunt în structuri de conducere ale unor organisme de conducere ale PNL, iar fiul sau este vicepresedinte al Clubului Studentilor Liberali din Iasi. „Va asigur cu toata sinceritatea ca nu joc la doua capete, va asigur ca nu joc la dublu. Liberalii adevarati suntem noi, partidul Bratienilor si nu cel al persoanelor care au colaborat cu Securitatea”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de