Surpriza nu s-a produs


Intră acum și în grupul de

Steaua MFA Bucuresti – CS Universitatea Suceava  37 – 34 (19 – 17)

Într-un meci restant din etapa a XVI-a a Ligii Nationale de handbal masculin, CS Universitatea Suceava a pierdut miercuri cu scorul de 34-37, întâlnirea disputata la Bucuresti, în compania liderului Steaua MFA.

Elevii lui Petru Ghervan au oferit o replica buna „militarilor”, mai ales în prima repriza, când au fost de câteva ori în avantaj. În minutul 5, sucevenii conduceau cu 4-2 si visul studentilor de a învinge Steaua parea realitate. Experienta superioara si valoarea individuala a gazdelor aveau sa-si puna amprenta asupra evolutiei ulterioare a jocului, astfel ca, dupa 20 de minute, bucurestenii s-au distantat la trei goluri, scor 12-9. Aceeasi diferenta a fost si în minutul 25, când tabela arata 15-12. Dospinescu a fructificat un contraatac specific universitarilor si a reusit sa restabileasca egalitatea, însa cei care aveau sa intre cu avantaj la vestiare au fost tot stelistii. 19-17 a fost scorul pauzei.  

Repriza secunda a început bine pentru suceveni, care au punctat prin Leonard Bibirig si Bradatan si au egalat din nou formatia gazda. Din pacate pentru noi, Ionut Georgescu s-a aflat într-una din zilele de gratie. O prestatie foarte buna a avut si Alin Sania. Treptat, Steaua a luat avans. Bucurestenii au condus la patru goluri, scor 28-24 si la sase goluri, scor 32-26, dar sucevenii nu îsi luasera gândul de la obtinerea unui rezultat pozitiv. Pe fondul unei relaxari a stelistilor, handbalistii nostri s-au apropiat, spre finalul meciului, la doua goluri de Steaua, scor 34-32. A fost momentul în care arbitrii întâlnirii au acordat usor o aruncare de la 7 metri, spre nemultumirea lui Leonard Bibirig. Cu doua minute înainte de fluierul final, Viorel Mazilu, unul dintre cei mai prolifici marcatori ai gazdelor, a tranformat lovitura de pedeapsa si Steaua s-a distantat la trei goluri, o diferenta care s-a regasit si la finalul meciului. „Militarii” s-au impus cu 37-34 si se mentin în fruntea clasamentului, având un avans de 4 puncte fata de HCM Constanta.

„ Steaua este Steaua si acest lucru s-a vazut si astazi. Noi am avut perioade în care am jucat foarte lent si acest lucru nu este admisibil în fata unui asemenea adversar. Ei au câteva individualitati de mare valoare si, din pacate, au prins si o zi buna, ma refer aici, în special la Georgescu si Novanc. Atacul nostru pozitional a suferit din nou. Se pare ca ne-am agitat prea mult si degeaba. Când ratezi din situatii de sase contra patru pe final de meci în fata Stelei, nu ai ce sa mai spui. Au fost mai buni si trebuie sa recunoastem asta”, a declarat imediat dupa meci, antrenorul sucevenilor, Petru Ghervan.

Handbalistii Universitatii au înnoptat miercuri seara în Bucuresti, iar joi revin la Suceava pentru a pregati meciul de duminica, împotriva echipei Minaur Baia Mare.  


Intră acum și în grupul de