Ministrul Adomnitei a aprobat alocarea a 54 milioane de lei pentru invatamantul preuniversitar sucevean


Intră acum și în grupul de

Mirabela Amarandei, consilierul Ministrului Educatiei a anuntat miercuri, ca Cristian Adomnitei a aprobat sumele ce vor fi repartizate în cursul anului 2008 pentru institutiile de învatamânt preuniversitar din judetul Suceava. „Pe parcursul acestui an, învatamântul preuniversitar sucevean va fi finantat din bugetul Ministerului Educatiei cu aproximativ 54 de milioane lei. Suma de 46.798.000 lei va fi utilizata pentru realizarea lucrarilor de reabilitare, consolidare, reparatii capitale sau asigurarea de utilitati la unitatile de învatamânt din judet. Tot din aceasta suma va fi finantata si continuarea programului de campusuri scolare si de scoli de arte si meserii” precizeaza consilierul Ministrului Educatiei.

Potrivit acesteia, alte peste 7 milioane lei vor fi repartizate pentru continuarea lucrarilor de la Clubul Copiilor din Siret, Clubul Sportiv Scolar Radauti, Clubul Sportiv Scolar Gura Humorului sau Casa Corpului Didactic Suceava.

Aceste sume vor fi repartizate pe parcursul anului 2008 prin hotarâri de Guvern, mai spune Mirabela Amarandei.

La începutul anului, conducerea Inspectoratului Scolar Suceava anunta ca a înaintat Ministerului Educatiei o lista ce cuprinde noile investitii pentru anul financiar 2008, lista ce cuprinde reabilitarea unor scoli si gradinite si realizarea altora noi. Printre obiectivele noi enuntate de seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, se afla realizarea a doua campusuri scolare si a unei scoli de arta si meserii (SAM). Acesta a precizat ca un campus scolar sportiv va fi înfiintat la Colegiul National „Nicu Gane” din Falticeni, unde functioneaza cele mai multe clase cu profil sportiv din judet, dupa LPS Suceava. „Aceasta scoala are în special clase de canotaj, lacurile din zona Falticeni permitând acest lucru. Cei de aici detin si o baza materiala adecvata”, a afirmat Petru Carcalete, care a adaugat ca cel de-al doilea campus aflat pe lista, se doreste a se construi în comuna Scheia, în zona aerodromului, unde în momentul de fata se ridica un cartier rezidential. Campusurile vor cuprinde scoala, sala de sport, cantina si internat.  

Cât priveste Scoala de Arte si Meserii, ISJ Suceava intentioneaza sa o înfiinteze pe lânga Colegiul Tehnic Radauti, în vederea specializarii elevilor, pentru fabricile de prelucrare a lemnului, care vor fi deschise în zona de companiile austriece „SCHWEIGHOFER” si „EGGER”.

Seful ISJ Suceava a mai înaintat o lista Ministerului Educatiei si pentru microbuzele scolare necesare. „Potrivit solicitarilor, un numar de 40 de unitati scolare din judet au nevoie de microbuze pentru transportul elevilor de la domiciliu la scoli”, a mai mentionat Petru Carcalete. 


Intră acum și în grupul de